Vielä 25 tapaa lisää tehdä sarjakuvaa intensiiviviikonloppu jatkokurssi (Syksy 2020)

ErityyleinenSola

Kuvitus: Solja Järvenpää

KURSSI PERUTTU

*Koronainfo

Jatkokurssilla paneudutaan sarjakuvissa käytettäviin näkökulmiin sekä eri toteutus tapoihin ja tyyleihin. Käymme läpi ilmaisun tekniikoita, ruutujakoja ja testaamme eri yhdistelmiä. Kurssilla mietitään uusia visuaalisia ilmaisuja tunnetiloille.

Kurssi tarjoaa viikonlopun aikana vielä lisää 25 tapaa toteuttaa tarinasi. Kertoja voi olla omaa tarinaansa kertova minäkertoja, mutta myös sivuhenkilö tai vaikkapa tirkistelijä. Kurssin suunnittelija ja pääopettaja Solja Järvenpää on kerännyt vuosien aikana valtavan varaston sarjakuvakerronnan tapoja ja tyylilajeja, ja tällä jatko kurssilla tutkitaan tarinaa ja sen ilmaisua 25 eri kantilta. Venytämme sarjakuvaa eri muotoihin, typistämme ja muutamme näkökulmaa.

Kurssi on tarkoitettu kaikille sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneille, olipa aiempaa kokemusta sitten vähän, paljon tai ei lainkaan. Tarinan mahdollisuuksia on kaikkialla, ja niiden kehittäminen on oiva tapa tehdä elämästä rikkaampaa.

Kurssia vetää positiivisella ja kannustavalla otteella Solja Järvenpää. Hän on sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Solja työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2011-2014 ja edisti monin eri tavoin sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista. Yli kymmenvuotisen uran aikana hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Kurssin sisällöt hän on suunnitellut mahdollisimman monipuoliseksi ja omiin oivalluksiin innostavaksi.

KURSSITIEDOT

Aikataulu: la-su 14.–15.11.2020 klo 11–15

Kurssimaksu: 150 € / 115 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.)

Opettaja: Solja Järvenpää

Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi. Tämän jälkeen perimme 20 euron peruutusmaksun. Kurssin alettua ei peruuttaminen ole enää mahdollista, jolloin perimme kurssin täysihintaisena.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.