25 tapaa tehdä sarjakuvaa intensiiviviikonloppu(Syksy 2020)

ErityyleinenSola

Kuvitus: Solja Järvenpää

*Koronainfo

Ensimmäisellä kurssilla käydään läpi sarjakuvan tarinan kerrontaa ja tarinan kerronnan tyylilajeja. Testaamme erillaisia tekniikoita ja piirrämme sarjakuvan yhdistämällä mahdollisimman montaa kurssilla käytyä tekniikkaa ja tyylilajia. Puhumme muistista ja tarinan pelkistämisestä.

Kurssi tarjoaa viikonlopun aikana 25 tapaa toteuttaa tarinasi. Tapahtumat ja tunteet näyttäytyvät erilaisina dekkarin, romantiikan tai vaikkapa supersankarisarjakuvan tapaan kerrottuina. Kurssin suunnittelija ja pääopettaja Solja Järvenpää on kerännyt vuosien aikana valtavan varaston sarjakuvakerronnan tapoja ja tyylilajeja, ja tällä kurssilla pääsemme tankkaamaan oppia ja inspiraatiota omaan tekemiseen ja tarinankerrontaan. Kurssilla toteutamme nämä sarjakuvat uusissa raameissa joita voi käyttää jatkossa päiväkirjaa, muistelmia tai vaikkapa dokumentaarista sarjakuvaa tehdessä.

Kurssi on tarkoitettu kaikille sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneille, olipa aiempaa kokemusta sitten vähän, paljon tai ei lainkaan. Tarinan mahdollisuuksia on kaikkialla, ja niiden kehittäminen on oiva tapa tehdä elämästä rikkaampaa.

Kurssia vetää positiivisella ja kannustavalla otteella Solja Järvenpää. Hän on sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Solja työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2011-2014 ja edisti monin eri tavoin sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista. Yli kymmenvuotisen uran aikana hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Kurssin sisällöt hän on suunnitellut mahdollisimman monipuoliseksi ja omiin oivalluksiin innostavaksi.

KURSSITIEDOT

Aikataulu: la–su 17.–18.10.2020 klo 11–15

Kurssimaksu: 150 € / 115 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.)

Opettaja: Solja Järvenpää

Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta.

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi. Tämän jälkeen perimme 20 euron peruutusmaksun. Kurssin alettua ei peruuttaminen ole enää mahdollista, jolloin perimme kurssin täysihintaisena.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.