Info

Yhteystiedot

Osoite: Laivalahden puistotie 7, 00810 Helsinki

Yleinen sähköposti: info@sarjakuvakeskus.fi.
Henkilökunnan suorat yhteystiedot täältä.
Opetukseen ja kursseihin liittyvät asiat: opetus@sarjakuvakeskus.fi  

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100.
Ma ja to klo 11–17 on kaikkein paras aika soittaa toimistolle, sillä henkilökunnan läsnäoloajat vaihtelevat.

Sosiaalinen media

Sarjakuvakeskuksen Facebook
Comics Center Twitter
Sarjakuvakeskuksen Instagram

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

Sarjakuvakeskus

Sarjakuvakeskus on keväällä 2008 Helsinkiin perustettu sarjakuva-alan itsenäinen kulttuurikeskus, jonka taustalla toimii Suomen sarjakuvaseura ry. Sarjakuvakeskuksen tiloissa Herttoniemenrannassa järjestetään erilaisia työpajoja, tapahtumia ja kursseja aikuisille, nuorille ja lapsille. Opetusta tarjotaan aloittelijoista ammattilaistasolle asti. Opettajina toimivat sarjakuvataiteilijat ja taidekasvattajat.

sarjakuvakeskus 2022 panoraama web

Kuva: Aino Sutinen

Kursseja järjestetään myös verkossa. Lisäksi pidämme sarjakuvakursseja sarjakuvapisteissämme myös muualla pääkaupunkiseudulla, muun muassa Arabianrannassa, Pihlajamäessä ja Karakalliossa. Tietoa kursseistamme täältä.

Toiminnassa ollaan aina avoimia uusille ideoille ja osa toiminnasta järjestetään vapaaehtoisvoimin.

Sarjakuvakeskuksella Herttoniemenrannassa sijaitsee myös Suomen sarjakuvaseuran toimisto.

Suomen sarjakuvaseura ry

Suomen sarjakuvaseura on vuonna 1971 perustettu sarjakuva-alan keskusjärjestö. Perustamisestaan asti sarjakuvaseura on toiminut sarjakuvan tekijöiden, lukijoiden, keräilijöiden, kriitikoiden, kääntäjien ja tutkijoiden yhdistyksenä. Se toimii asiantuntijaorganisaationa ja tiedottaa sarjakuva-alan tapahtumista niin suurelle yleisölle kuin yhteiskunnan ja kulttuurin hallintokoneistoillekin.

Suomen sarjakuvaseuran järjestämä Helsingin sarjakuvafestivaalit sekä yhteistyö muiden koti- ja ulkomaisten sarjakuva-alan tapahtumien kanssa ovat toiminnan tärkeä osa. Teemme kansainvälistä yhteistyötä sarjakuva-alan eri toimijoiden kanssa myös osana muita hankkeitamme.

Sarjakuvaseura julkaisee myös Sarjainfo-lehteä, jonka jäsenet saavat kotiinsa. Jäsenet saavat myös kortin, jolla saa alennusta Sarjakuvakeskukselta ja yhteistyötahoilta.

Tilaa Suomen sarjakuvaseuran uutiskirje sähköpostiisi (n. kahdeksan kertaa vuodessa) täällä.