Tilat

Tässä on tietoja Sarjakuvakeskuksen ja eri sarjakuvapisteiden saavutettavuudesta kursseja ja tapahtumia varten. Sivulta löydät myös turvallisemman tilan säännöt suomeksi ja englanniksi. Valitettavasti emme voi aina tarjota esteettömiä tiloja, mutta pyrimme ottamaan nämä asiat huomioon toiminnassamme. Ota yhteyttä, jos toivot enemmän tietoa tai haluat antaa palautetta: info@sarjakuvakeskus.fi.

Linkki lausumaan Suomen sarjakuvaseuran arvopohjasta.

In English

Sarjakuvakeskuksen esteettömyystiedot

Osoite: Laivalahden puistotie 7, 00810 Helsinki

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

Pääsisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle on Laivalahden puistotien puolella. Ulko-ovella on neljä 10 cm korkuista porrasta. Oviaukon leveys on 80 cm ja kynnyksen korkeus 3 cm. Kadun puolella ikkunoissa on toistaiseksi peilaavat teippaukset, joiden vuoksi tila näkyy huonosti ulkoa.

Esteettömämpi sisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle sisäpihan puolella olevaa liuskaa pitkin. Ulko-ovella on 2 cm kynnys ja oviaukko on 84 cm leveä. Ulko-ovelta sisäänkäynti tuulikaappiin. Tuulikaapista pääsee rappukäytävään ovesta, jonka leveys 84cm. Rappukäytävästä Sarjakuvakeskukselle kulku ovesta, jolla on 2 cm kynnys, oviaukon leveys on 80 cm. Ovet eivät aukea itsestään.

Sarjakuvakeskuksella on tilava wc, jonka oviaukon leveys on 90cm. Vessanpöntön oikealla puolella on tukikaide ja vasemmalla puolella seinässä tukikahva.

Turvallisemman tilan periaatteet

Suomen sarjakuvaseura ry:n ja Sarjakuvakeskuksen tiloissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Turvallisempaan tilaan ei kuulu syrjivä kielenkäyttö tai toiminta.

Toisten fyysisiä ja emotionaalisia rajoja kunnioitetaan ja kaikenlainen häirintä, myös verbaalinen, on kiellettyä. Seuran tiloista ja tapahtumista voidaan poistaa osallistujia asiattoman ja uhkaavan käytöksen perusteella.

Suomen sarjakuvaseura ry ja Sarjakuvakeskus pyrkivät kaikessa toiminnassaan syrjimättömyyteen ja edistämään taiteen saavutettavuutta, tasa-arvoa, moniäänisyyttä, yhteisöllisyyttä ja rasisminvastaisuutta.
Esteettömyysohjeet täällä.

Accessibility at Comics Center

The main entrance to the Comics Center is on Laivalahden puistotie. The front door has four 10 cm high steps. The width of the door opening is 80 cm and the height of the threshold is 3 cm. On the street side, the windows have mirrored tapes for the time being, which makes the space poorly visible from the outside.

More accessible entrance to the Comic Strip Center along the strip on the courtyard side. The front door has a 2 cm threshold and the door opening is 84 cm wide. Entrance to the wind cabinet from the front door. From the wind cabinet, you can enter the stairwell from the door, which is 84 cm wide. The entrance from the stairwell to the Comic Strip Center is from a door with a 2 cm threshold, the width of the door opening is 80 cm.

The Comics Center has a spacious toilet with a door opening 90cm wide. There is a support railing on the right side of the toilet bowl and a support handle on the wall on the left side.

Sarjakuvakeskus Muki
Kuva: Henry Söderlund

Our Safer Space Policy

Finnish Comics Society and Comics Center are committed to following a safer space policy. Discriminatory language or actions are not welcome in this space.

Comics Center visitors are required to respect the physical and emotional boundaries of others and all forms of harassment, including verbal, are not permitted in this space. Persons who violate these policies and act threateningly can be removed from Comics Center spaces and events.

Finnish Comics Society and Comics Center strives to further inclusiveness, accessibility, equality, diversity, community and anti-racism in all their functions.

Kuva: Aino Sutinen

Sarjakuvapisteet

Kinaporin seniorikeskus

Osoite: Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki.
Esteettömyystaso on hyvä. Liikkumisesteisten kaksi autopaikkaa sijaitsevat pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee enintään 5 m pääsisäänkäynnistä. Pääsisäänkäynnin ovet aukeavat automaattisesti liiketunnistimella. Toimipisteessä on viisi kerrosta ja hissillä pääsee jokaiseen kerrokseen. Esteettömiä wc:itä on kolme. Ensimmäinen sijaitsee sisäänkäynnin kanssa samassa kerroksessa ja kaksi muuta kerroksissa 0 ja 1.

Reitti pääsisäänkäynnille

 • Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa ei ole välitasannetta, jossa on käsijohteet toisella puolella.

Pääsisäänkäynti

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

Sisätilat

 • Toimipisteessä on viisi kerrosta.
 • Tilassa on hissi, jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.
 • Tilassa on pyörätuolinostin.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka kokoustilassa, luentosalissa, auditoriossa, juhlasalissa, liikuntasalissa sekä lisäksi siirrettävä induktiosilmukka.
 • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Toinen esteetön wc on kerroksessa 0.
 • Kolmas esteetön wc on kerroksessa 1.

Linkki paikan sivuille
Estettömyskartoitus

Kääntöpaikka

Osoite: Intiankatu 1, 00560 Helsinki
Kääntöpaikalla ei ole liikkumisesteisten parkkipaikkaa, mutta kuvataidetilaan (Sotku) pääsee esteettä ison salin kautta. Pääovella ja Sotkun ovilla on luiskat. Liikumisesteisten wc löytyy kuvataidetilasta. Ovet eivät aukea itsestään. Tuulikaapissa on pieni kynnys. Myös opaskoirat ovat tervetulleita.