Tilat

Tässä on tietoja Sarjakuvakeskuksen ja eri sarjakuvapisteiden saavutettavuudesta kursseja ja tapahtumia varten. Sivulta löydät myös turvallisemman tilan säännöt suomeksi ja englanniksi. Valitettavasti emme voi aina tarjota esteettömiä tiloja, mutta pyrimme ottamaan nämä asiat huomioon toiminnassamme. Ota yhteyttä, jos toivot enemmän tietoa tai haluat antaa palautetta: info@sarjakuvakeskus.fi.

Linkki lausumaan Suomen sarjakuvaseuran arvopohjasta.

In English

Sarjakuvakeskuksen esteettömyystiedot

Osoite: Laivalahden puistotie 7, 00810 Helsinki

laivalahden puistotie7 google earth nuoli

Pääsisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle on Laivalahden puistotien puolella. Ulko-ovella on neljä 10 cm korkuista porrasta. Oviaukon leveys on 80 cm ja kynnyksen korkeus 3 cm. Kadun puolella ikkunoissa on toistaiseksi peilaavat teippaukset, joiden vuoksi tila näkyy huonosti ulkoa.

Esteettömämpi sisäänkäynti Sarjakuvakeskukselle sisäpihan puolella olevaa liuskaa pitkin. Ulko-ovella on 2 cm kynnys ja oviaukko on 84 cm leveä. Ulko-ovelta sisäänkäynti tuulikaappiin. Tuulikaapista pääsee rappukäytävään ovesta, jonka leveys 84cm. Rappukäytävästä Sarjakuvakeskukselle kulku ovesta, jolla on 2 cm kynnys, oviaukon leveys on 80 cm. Ovet eivät aukea itsestään.

Sarjakuvakeskuksella on tilava wc, jonka oviaukon leveys on 90cm. Vessanpöntön oikealla puolella on tukikaide ja vasemmalla puolella seinässä tukikahva.

Accessibility at Comics Center

The main entrance to the Comics Center is on Laivalahden puistotie. The front door has four 10 cm high steps. The width of the door opening is 80 cm and the height of the threshold is 3 cm. On the street side, the windows have mirrored tapes for the time being, which makes the space poorly visible from the outside.

More accessible entrance to the Comic Strip Center along the strip on the courtyard side. The front door has a 2 cm threshold and the door opening is 84 cm wide. Entrance to the wind cabinet from the front door. From the wind cabinet, you can enter the stairwell from the door, which is 84 cm wide. The entrance from the stairwell to the Comic Strip Center is from a door with a 2 cm threshold, the width of the door opening is 80 cm.

The Comics Center has a spacious toilet with a door opening 90cm wide. There is a support railing on the right side of the toilet bowl and a support handle on the wall on the left side.

Sarjakuvakeskus Muki
Kuva: Henry Söderlund

Kuva: Aino Sutinen

Sarjakuvapisteet

Kallion opetuspiste: Leikkiväki ry:n tilat

Osoite: Suonionkatu 7, 00530 Helsinki.

Leikkiväen Kallion paja sijaitsee Helsingin Kalliossa osoitteessa Suonionkatu 7. Toimipiste sijaitsee hyvien julkisten kulkuyhteyksien äärellä. Lähimmät raitiovaunu- ja bussipysäkit ovat noin 300 metrin päässä.

Toimipisteelle johtaa asfaltoitu jalkakäytävä. Toimipisteen sisäänkäynti ei ole esteetön. Oven edessä on laatta, jonka syvyys on 70 cm ja korkeus 1 cm vasemmasta reunasta ja 9 cm oikeasta reunasta. Oviaukon kynnys on 6,5 cm. Oviaukon leveys on 63cm. Toisen oven saa auki, jolloin leveys on 133cm. Ovea pidetään lukossa ja paikalle saapujat käyttävät ovikelloa, joka on 142 cm korkeudella. Tilassa on käytettävissä tarvittaessa ramppi.

Kallion pajan sisätilat ovat suurimmalta osin avarat ja kynnyksettömät, poislukien ulko-ovi sekä wc-tilat. 

Tiloissa ei ole esteetöntä wc:tä. Yksi wc-tiloista on muita isompi. Sen oven leveys on 80 cm ja oven kynnyksen korkeus 5 cm. WC:ssä ei ole käsitukia tai korkeussäädettävää pesuallasta. Wc-istuimen vasemmalla puolella on 71 cm tyhjää tilaa, oikealla ja takana ei. WC-tiloja ei ole sukupuolitettu.

Starttipajan huoneen oven leveys 68 cm kun yksi ovi on auki, molemmat ovet auki leveys on 140 cm. Ruoantarjoiluhuoneen (välikeittiö) oven leveys on 71,5cm. Lounas tarjoillaan tasolta, jonka korkeus on 81cm.

Työskentely-/ ruokailupöytien korkeus on 72cm. Suurimmassa osassa tilojen tuoleista ei ole käsinojia. 

Kinaporin seniorikeskus

Osoite: Kinaporinkatu 7-9, 00500 Helsinki.
Esteettömyystaso on hyvä. Liikkumisesteisten kaksi autopaikkaa sijaitsevat pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee enintään 5 m pääsisäänkäynnistä. Pääsisäänkäynnin ovet aukeavat automaattisesti liiketunnistimella. Toimipisteessä on viisi kerrosta ja hissillä pääsee jokaiseen kerrokseen. Esteettömiä wc:itä on kolme. Ensimmäinen sijaitsee sisäänkäynnin kanssa samassa kerroksessa ja kaksi muuta kerroksissa 0 ja 1.

Reitti pääsisäänkäynnille
 • Liikkumisesteisten 2 autopaikkaa sijaitsee pysäköintihallissa alle 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on vähintään 3,6 m.
 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.
 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.
 • Kulkureitillä on yli 6 m pitkä luiska, jossa ei ole välitasannetta, jossa on käsijohteet toisella puolella.
Pääsisäänkäynti
 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.
 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.
Sisätilat
 • Toimipisteessä on viisi kerrosta.
 • Tilassa on hissi, jonka ovi aukeaa automaattisesti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.
 • Tilassa on pyörätuolinostin.
 • Sisätilojen ovet erottuvat selkeästi. Lasiovissa on kontrastimerkinnät.
 • Toimipisteessä on kiinteä induktiosilmukka kokoustilassa, luentosalissa, auditoriossa, juhlasalissa, liikuntasalissa sekä lisäksi siirrettävä induktiosilmukka.
 • Toimipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
 • Toinen esteetön wc on kerroksessa 0.
 • Kolmas esteetön wc on kerroksessa 1.

Linkki paikan sivuille
Estettömyskartoitus

Kääntöpaikka

Osoite: Intiankatu 1, 00560 Helsinki
Kääntöpaikalla ei ole liikkumisesteisten parkkipaikkaa, mutta kuvataidetilaan (Sotku) pääsee esteettä ison salin kautta. Pääovella ja Sotkun ovilla on luiskat. Liikumisesteisten wc löytyy kuvataidetilasta. Ovet eivät aukea itsestään. Tuulikaapissa on pieni kynnys. Myös opaskoirat ovat tervetulleita.