Sarjakuvapaja suvaitsevaisuudesta 26.11.

Mitä on rasismi ja suvaitsevaisuus, kuka on kuka? Sarjakuvakeskus järjestää Helsinki Refugee Film Festival -tapahtuman yhteydessä non-stop-pajan, jossa keskustellaan, opitaan sarjakuvan perusteita ja tehdään seinäsarjakuvaa. Seinäsarjakuva on menetelmä, jota käytetään paikalliseen kehitysviestintään mm. Intiassa ja Afrikassa. Sarjakuva on matalakynnyksinen ja monipuolinen tapa lähestyä sellaisia aiheita kuin ihmisoikeudet, suvaitsevaisuus ja inhimillisyys.

Paja alkaa lauantaina 26.11. aina tasatunnein ja puolelta klo 15.00-18.00 välisenä aikana. Paikkoja ei voi varata etukäteen joten tule ajoissa!

Paikka:
Suomen Elokuvasäätiön auditorio Kino K-13, 1. kerroksen kokoushuone
Kanavakatu 12, Helsinki

Tietoa Helsinki Refugee Film Festivalista:

Ensimmäinen Helsinki Refugee Film Festival järjestetään marraskuussa YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n 60-vuotisjuhlan kunniaksi. Festivaalin järjestää Pakolaisneuvonta ry. Elokuvien lisäksi festivaali tarjoaa hyvät puitteet keskustelulle ja verkostoitumiselle.

Festivaalin yhteydessä järjestetään yleisölle avoimia lyhyitä esitelmiä ja seminaareja. Tapahtumaan ovat tervetulleita maahanmuuttajat ja pakolaiset, opiskelijat, asiantuntijat ja kaikki pakolaisasioista ja elokuvista kiinnostuneet.

Festivaali pyrkii lisäämään tietoisuutta siirtolaisuudesta, pakolaisuudesta, ihmiskaupasta, kansalaisuudettomuudesta ja poliittiseen vainoon liittyvistä kysymyksistä. Festivaalin tarkoituksena on myös luoda linkki alkuperä- ja kohdemaiden kulttuurien välille sekä tukea pakolaisten identiteettiä. Elokuvien kautta lisätään yhteisymmärrystä ja suvaitsevaisuutta.

Kaikkiin festivaalin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Festivaaliohjelma luettavissa tapahtuman sivulla:
http://helsinkirefugeefilmfestival.wordpress.com/
Tutustu festivaaliin myös Facebookissa!
http://www.facebook.com/pages/Helsinki-Refugee-Film-Festival/214116785302478

http://www.pakolaisneuvonta.fi/