Kuvittamisen syventävä kurssi – kevät 2012

Kurssi on itsenäinen jatko syksyn 2011 syventävälle kuvituskurssille. Syksyllä osallistuneet voivat jatkaa kirjaprojektien parissa, kerrata opittuja asioita, kokeilla ohjatusti erilaisia piirustus- maalaustekniikoita ja työstää valmiita kuvakirjakuvituksia.

Kuvitus: Nadja Sarell

Kurssilla perehdytään kirjankuvituksen koko prosessiin. Opitaan havainnoimaan ympäristöä, suunnittelemaan kiinnostavia hahmoja, hakemaan inspiraatiota ja visuaalista materiaalia oman työn tueksi. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään kuvakäsikirjoituksen tekemiseen, kokeillaan erilaisia tapoja yhdistää kuva ja teksti ja paneudutaan kirja-aukeaman sommitteluun.

Kurssilla tehdään yhtenäinen kuvasarja kuvakirjaformaatissa joko annettuun tai omaan vapaavalintaiseen tekstiin. Kuvakirja voi olla suunnattu lapsille tai aikuisille. Kurssin tavoitteena on opettaa kuvakirjaprosessin kaikki työvaiheet ideasta valmiiseen storyboardiin ja kuvituksiin.

Kurssilla on mahdollisuus tehdä oma ’dummy book’ eli kirjamallinen vihko, jossa on sekä teksti että kuvitusluonnokset. Lisäksi tavoitteena on toteuttaa muutama valmis kuvitus omien luonnosten pohjalta. Opitaan pysymään deadlinen puitteissa – kurssin päättyessä pidämme yhteisen kritiikin valmiista töistä.

Kurssilla vierailee kiinnostavia kuvittajia mahdollisuuksien mukaan ja sen aikana saa neuvoa myös kustannusalan kiemuroista ja kirjan julkaisemisesta. Osallistujilta toivotaan mahdollisuutta omaan työskentelyyn myös kurssin ulkopuolella.

Opettaja: Kuvittaja Nadja Sarell

Hinta: 100€ / 90€ (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

Perjantaisin 20.01-06.04. kello 17-19, kurssikertoja on yhteensä kaksitoista

Ilmoittaudu kurssille tästä!