Kuvittajat ry:n tapahtumia Näkyvyysgalleriassa: joulumyyjäiset 2.–3.12. ja Dark Visions -näyttely

Kuvittajat ry järjestää tunnelmalliset joulumyyjäiset la 2.12. – su 3.12. Kalliossa sijaitsevan Näkyvyys-gallerian tiloissa, osoitteessa Porthaninkatu 9. Originaalikuvitukset, printit, kirjat, kortit, julisteet, viirit jne…

unnamed 4

Kuvitus: Kati Vuorento

Dark Visions 8.12.–31.12.

Kuvittajat ry:n joulukuun kuvitusnäyttelyssä syvennytään tummasävyisiin visioihin, kun Näkyvyys-gallerian valtaa Paperbee Collectiven ryhmänäyttely Dark Visions. Näyttelyn avajaisia vietetään Porthaninkadulla torstaina 7.12. klo 18-20. Tervetuloa!

Näyttely on avoinna 8.12.–31.12.2017 ma–pe 11–18, la 11–16. Näyttely on suunniteltu niin, että muina aikoina ja joulunpyhinä sitä voi ihailla ikkunoista! 

kuvittajat dark visions

Kuvitus: Camille Romano

Paperbee Collectiven muodostavat kuvittajat Leena Kisonen, Marika Maijala, Camille Romano ja Wensi Zhai. Heidän yhteinen työhuone-myymälänsä sijaitsee Helsingin Vallilassa, Keiteleentiellä.

Osa kuvittajista tunsi toisensa jo ennen yhteistä studiota opintojen ja töiden kautta. He kaikki työskentelevät tilassa omien projektiensa parissa. Idea näyttelystä kasvoi yhteisten työpäivien lomassa.

Näyttelyn nimi Dark Visions viittaa sekä vuodenaikaan että töiden teemoihin. Kuvittajat tuovat esille kokonaan uusia töitä, jotka ovat kaikki tehty nimenomaan tätä näyttelyä varten. ”Joulukuun pimeys inspiroi meitä tekemään töitä, joissa teemoina ovat synkät ajatukset, luonnon tummat sävyt ja pimeyden eri assosiaatiot. Töissämme on usein valoisia ja keveitä teemoja, joten tätä näyttelyä varten halusimme vaihteeksi tehdä jotain päinvastaista ja tutkia pimeitä puoliamme kuvantekijöinä”, Kisonen, Maijala, Romano ja Zhai kertovat.

”Haluamme ottaa näyttelytilan haltuun kokonaisuutena, jotta se olisi katsojille mahdollisimman voimakas kokemus”, työryhmä kertoo. Luvassa onkin erityinen ja inspiroiva kokonaisuus. Osa töistä on painettuja, osa käsintehtyjä originaaleja, osa paperileikkauksia. Tilaan tuodaan kuulemma muun muassa suuri, katosta roikkuva mobile.

Dark Visions on Kuvittajat ry:n ja Sarjakuvakeskuksen yhteisen Näkyvyys-galleriaprojektin viimeinen näyttely. Helmikuusta lähtien kuvitusnäyttelyt järjestetään Kuvittajat ry:n uudessa galleriassa joka avautuu osoitteessa Hämeentie 28.

leenakisonen.com
marikamaijala.com
camilleromano.com
wensizhai.com

Paper Bee Facebookissa:

www.facebook.com/paperbeehelsinki

Näyttely Facebookissa: www.facebook.com/events/372620599861029