Hopeanuoli-mangan tekijän Yoshihiro Takahashin luento perjantaina 2.9.2011

Sarjakuvakeskus ja Sangatsu Manga järjestävät japanilaisen sarjakuvapiirtäjä Yoshihiro Takahashin luentotilaisuuden perjantaina 2.9. klo 11–13 Heltechin AV-viestinnän koulutuspisteen tiloissa Arabiassa. Suomen tämän hetken myydyimmän mangan Hopeanuolen tekijä päättää maavierailunsa kunniavieraana roolipeli- ja animetapahtuma Tracon VI:ssa, joka järjestetään Tampere-talossa 3.–4.9.

Takahashi on yksi tunnetuimmista japanilaisista tekijöistä suomalaisten anime- ja manga-harrastajien keskuudessa. Karhukoira Hopeanuolen seikkailuilla jatko-osineen on maassa oma uskollinen fanikuntansa, mutta ilmiö on laajempi. Lähes jokainen 18–25-vuotias on vähintään kuullut Hopeanuolesta eli Ginga Nagareboshi Gin -animaatiosarjasta, joka pohjautuu Takahashin samannimiseen mangaan ja joka julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran 1980-luvun lopulla lyhennettynä versiona. Hopeanuoli-mangaa julkaisee suomeksi Punainen Jättiläinen, yksi Kustannusosakeyhtiö Tammen mangaan erikoistuneista kustannuslinjoista.

Sangatsu Manga (http://www.sangatsumanga.fi/) on toinen Tammen alaisuudessa toimiva japanilaisen sarjakuvan kustannuslinja. Vuonna 2003 Sangatsusta tuli Dragon Ball -sarjan myötä Suomen ensimmäinen mangaa lehtipisteiden kautta levittänyt kustantaja.

Tilaisuuden ajankohta ja sijainti:

Perjantai 2.9.2011 klo 11–13
Heltechin Käpylän koulutusyksikkö, AV-viestinnän auditorio
Muotoilijankatu 3, Arabianranta

Heltechin AV-viestinnän tilat sijaitsevat Arabianrannassa Taideteollisen korkeakoulun ja Arabiakeskuksen vieressä. Keskustasta tultaessa käännytään Hämeentieltä oikealle heti Sarjakuvakeskuksen jälkeen Muotoilijankadulle. Paikalle pääsee mm. raitiovaunuilla 6 ja 8 ja bussilla 506.