Sarjakuvaopettajien päivä 3 / Ammattilaispäivä Helsingin sarjakuvafestivaaleilla pe 16.9.

Ammattilaisten päivä / Sarjakuvaopettajien päivä 3

Perjantaina 16.9.2011 

Paikka (Huom! uusi paikka):

POSTIMUSEO

Helsingin pääpostitalossa, Asema-aukio 5 H – Luentotila Kuvertti  

sarjisopet3netti

Kuva: Maailman sarjakuvien seinäjulisteita

Klo 13.00-15.00

Maailman sarjakuvat: Sarjakuva kehitysyhteistyössä

Maailman sarjakuvat -yhdistyksen Katja Tukiainen, Tarmo Koivisto ja Leif Packalen kertovat englanniksi ruohonjuurisarjakuvasta ja työpajoista Afrikassa ja Intiassa. Mukana myös ghanalainen festarivieras, sarjakuvapiirtäjä Frank Odoi, joka on alusta alkaen seurannut yhdistyksen toimintaa.

World Comics Finland: Comics in development cooperation

What are grassroots comics? Katja Tukiainen, Tarmo Koivisto and Leif Packalen from World Comics Finland tell about their experiences of comics workshops in Africa and India. Festival guest, cartoonist Frank Odoi from Ghana, participates in the discussion.

Programme in English
 

Klo 15.00-16.00

Ilpo Koskela esittelee Sarjakuvantekijän opasta

Lokakuussa 2007 ilmestyi Ilpo Koskelan kirjanen “Pieni opas sarjakuvanpiirtämiseen” ja vuotta myöhemmin saman teoksen saamenkielinen versio “Smávva oahpis ráidogovaid sárgumii”. Vuonna 2010 julkaistiin “oppikirjaprojektin” kolmas versio, 156-sivuinen nelivärinen Sarjakuvantekijän oppikirja, ensimmäisen suomalainen alan yleisteos yli kahteenkymmeneen vuoteen. Luennolla keskitytään tähän viimeiseen teokseen ja sen tapaan opettaa sarjakuvien tekemistä.

Ilpo Koskela toimi sarjakuvapiirustuksen opettajana Oulun taidekoulussa toistakymmentä vuotta, ja on vetänyt erilaisia alan kursseja ja luentosarjoja. Vuonna 1998 hän suunnitteli ensimmäisen opetussuunnitelman perustamisvaiheessa olleelle Limingan taidekoulun sarjakuvalinjalle.

Koskelan sarjakuvia on ilmestynyt useissa suomalaisissa sarjakuva-, aikakaus- ja sanomalehdissä. Sarjakuva-albumeja hän on tehnyt viisi, joista viimeinen on julkaistu myös Ruotsissa.

Ohjelma on suomeksi.


Vapaa pääsy!

Sarjakuvaopettajien päivä 3 on avoin kaikille ohjelmasta kiinnostuneille ja siihen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.