Helsingin sarjakuvafestivaalit etsii työharjoittelijaa

Suomen sarjakuvaseura ry etsii työharjoittelijaa mukaan toteuttamaan Helsingin 29. sarjakuvafestivaaleja. Festivaalit järjestetään 5.–7.9.2014 Lasipalatsin aukiolla Helsingin ytimessä sekä eri tapahtumapaikoilla ympäri kaupungin. Lisäksi näyttelyitä ja muita festivaaliin linkittyviä tapahtumia järjestetään läpi elo-syyskuun.

Tarjoamme näköalapaikan Helsingin sarjakuvafestivaaleille, Suomen ja Pohjois-Euroopan suurimpaan sarjakuvatapahtumaan. Vuonna 2013 kävijöitä oli n. 28 000 kolmen päivän aikana. Vuoden 2014 festivaalien erityisteemana on seksuaalivähemmistöjen sarjakuva sekä teemamaana Saksa.

infoteltta

Festivaaleilla nähdään monipuolista ohjelmaa, kuten sarjakuvamarkkinat, tekijähaastatteluita, keskustelupaneeleita, gallerianäyttelyitä, työpajoja, performansseja, kilpailuita ja iltaklubeja. Pääteltta keskittyy kirjamyyntiin ja ohjelmanumeroihin ja omakustannemaailma esittäytyy Pienlehtitaivaassa. 

Harjoittelija on työryhmän apuna festivaalien tuottamis- ja tiedotustöissä. Odotamme harjoittelijalta reipasta otetta tapahtuman tuottamiseen sekä oma-aloitteisuutta ja haasteita pelkäämätöntä asennetta. 

Tyharjoittelija on mukana yhteydenpidossa sarjakuvafestivaalien näytteilleasettajiin, esiintyjiin ja avustajiin. Lisäksi hän on mukana sarjakuvafestivaalien tiedotuksessa yhdessä muun tiimin kanssa.

Festivaalien toimisto sijaitsee Sarjakuvakeskuksella Helsingin Arabianrannassa (Hämeentie 150).  Paikalla sijaitsee myös Suomen sarjakuvaseuran pyörittämä sarjakuvakauppa, kahvio ja galleria.

Harjoittelun kesto ja tarkemmat yksityiskohdat ovat neuvoteltavissa. Toiveenamme on, että hakija voi osallistua tapahtuman suunnitteluun alkaen mahdollisimman pian. 

Harjoittelu tutustuttaa kulttuurijärjestön ja -tapahtuman toimintaan. Työtehtäviin kuuluvat osin myös Sarjakuvakeskuksen toimintaan liittyvät yleiset tehtävät, osin harjoittelijan oman osaamisen ja kiinnostusten mukaan. Työt tehdään vakituisen henkilökunnan ohjauksessa.

Hakijalla on oltava mahdollisuus työkokeilutukeen TE-toimiston kautta, koska emme valitettavasti pysty maksamaan harjoittelusta palkkaa. Vaihtoehtoisesti harjoittelu voidaan järjestää oppilaitoksen kautta.

Lisätiedustelut ja vapaamuotoiset työhakemukset: info@sarjakuvaseura.fi.

www.sarjakuvafestivaalit.fi