Sarjakuvailmaisu 1&2 (syksy 2020)

kirjoituspiirikuvitusehdotusiso susannajuntunen

Kuvitus: Susanna Juntunen.

* Koronainfo

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kaksi lukukautta kestävä kokonaisuus. Ryhmät antavat mahdollisuuden kehittää pitkäjänteisesti ja monipuolisesti omaa kerrontaa ja kuvallista ilmaisuaan. Kurssi on jaettu kahteen ryhmään ja sopii yhtä lailla aloittelijoille, harrastajille ja ammattilaisille.

Tunneilla käymme läpi kaikkea, mikä liittyy sarjakuvien tekemiseen. Tutuksi tulevat sarjakuvan tekemisen prosessi, kuvallisen ilmaisun eri osa-alueet, sekä visuaalinen tarinankerronta. Kurssilla vierailee opettamassa Suomen eturivin sarjakuvataiteilijoita ja kurssia vetää Jesse Matilainen.

Peruskurssilla (ryhmä 1) opetellaan sarjakuvailmaisun perusteita ja tehdään lyhyitä sarjakuvia. Kurssi keskittyy ideoimiseen, erilaisten tekniikoiden kokeilemiseen ja kerronnan perusteisiin. Tutustutaan yhdessä sarjakuvan eri osa-alueisiin ja genreihin ja luodaan vankka pohja sarjakuvien tekemiselle ja ymmärtämiselle.

Sarjakuvailmaisun jatkokurssi (ryhmä 2) keskittyy kerronnan syvällisempiin kysymyksiin, sekä oman ilmaisun kehittämiseen. Käsittelemme kaikkea tunteiden kuvaamisesta, maailman rakentamiseen ja värien käyttöön. Opetus rakennetaan kurssilaisten toiveiden ja tarpeiden mukaan. Kurssin aikana toteutetaan pitempiä sarjakuvaprojekteja.

Kurssitiedot

Aikataulu, ryhmä 1: maanantaisin 7.9.–30.11.2020 klo 17.00–18.45 (syyslomaviikolla 42 ei opetusta)

Aikataulu, ryhmä 2: perjantaisin 11.9.–4.12.2020 klo 18.00-19.45 (syyslomaviikolla 42 ei opetusta)

Kurssimaksu syyslukukausi : 165 / 130 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.)

Opettaja: Jesse Matilainen

Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi. Tämän jälkeen perimme 20 euron peruutusmaksun. Kurssin alettua ei peruuttaminen ole enää mahdollista, jolloin perimme kurssin täysihintaisena.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.