Sarjakuvailmaisu 1&2 (kevät 2020)

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kaksi lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraation hakemiseen. Oppilaat tutustuvat sarjakuvan eri lajeihin esimerkkien ja tekemisen kautta. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisjulkaisu.

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi syventyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta sekä syvennetään väriopin, sommittelun ja käsikirjoittamisen teoriaa. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisnäyttely.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä kokonaisuutena siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

KURSSITIEDOT:

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus Porthaninkatu 9

Aikataulu: maanantaisin 20.1.-13.4.2020 klo 17:00-18:45 (talvilomaviikolla 8 ei opetusta).

Opettaja: vastaava opettaja Jesse Matilainen ja vierailevat sarjakuvataiteilijat

Kurssimaksu: kevätlukukausi: 165 € / 130 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille).

Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeella.

 

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20 €. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.