Sarjakuvailmaisu 1&2 (syksy 2015)

KURSSI ON NYT SYKSYLLE TÄYNNÄ. Voit halutessasi hakea varasijalle kirjoittamalla info@sarjakuvakeskus.fi. Otamme tällöin yhteyttä jos mahdut vielä kurssille.

hannele-richertSarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Syksyn periodit kestävät kuusi viikkoa ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistä opiskelua viikoittain.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Tarkoituksena on tuottaa ideamassaa sekä oppia ja omaksua ideointitapoja. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat muun muassa strippisarjakuvaan.

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

HUOM! Kurssille tulevat sitoutuvat automaattisesti jatkamaan kurssia myös kevään 2016, jos erillistä ilmoitusta kurssin lopettamisesta ei tehdä syyskauden loppuun mennessä. 

Sarjakuvailmaisu 3

Sarjakuvailmaisu 3 on jatkokurssi, jonne voi tulla kun Sarjakuvailmaisu 2 on käyty. Lisätietoa: antti.hintsa@sarjakuvaseura.fi.

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, syksy 2015: 17.9.–3.12.15, torstaisin klo 17–19 (12 opetuskertaa)
Kurssimaksu, syyslukukausi: 95/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Sarjakuvapiirtäjät Hannele Richert, Antti Hintsa sekä vierailevat tähdet.
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.