Kuvituksen peruskurssi (syksy 2015)

KURSSI ON NYT SYKSYLLE TÄYNNÄ. Voit halutessasi hakea varasijalle kirjoittamalla info@sarjakuvakeskus.fi. Otamme tällöin yhteyttä jos mahdut vielä kurssille.

Kurssilla syvennytään kuvitukseen sekä kirjamuodon mahdollisuuksiin ilmaisumuotona. Käydään läpi kuvituksen eri osa-alueita lehtikuvituksesta kuvakirjaan. Erityisenä huomion kohteena on kokeellinen ja rajoja rikkova kuvakirja. Avataan kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.

Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia ja perehdytään kirjankuvituksen koko prosessiin. Etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.

Kurssilla tehdään yhtenäinen kuvasarja kuvakirjaformaatissa joko annettuun tai omaan vapaavalintaiseen tekstiin. Puhuttelevaa tekstiä voi alkaa jo etsiä ja ottaa se mukaan kurssille.

HUOM! Kurssille tulevat sitoutuvat automaattisesti jatkamaan kurssia myös kevään 2016, jos erillistä ilmoitusta kurssin lopettamisesta ei tehdä syyskauden loppuun mennessä. 

kuvituskurssi paula ahola

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, syksy 2015: 14.9.–30.11.15 maanantaisin klo 17–19, 12 opetuskertaa
Hinta: 100/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Kuvittaja Susanna Iivanainen
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.

Kuvitus: Paula Ahola