Päivän sarjakuvakurssi (kevät 2021)

kukkapaa

Kuvitus: Solja Järvenpää

*Koronainfo

Päivän sarjakuva -kurssilla opit dokumentoimaan arkea ja ympäristöä sekä työstämään näistä havainnoista sarjakuvapäiväkirjaa. Kierrämme päivän aikana ympäri Kalliota ja teemme muistiinpanoja päivästä. Tarinan mahdollisuuksia on kaikkialla, ja niiden kehittäminen on oiva tapa tehdä elämästä rikkaampaa sekä näkemään arkea ja ympäristöä uudella tavalla. Sarjakuva on monipuolinen, erilaisiin tilanteisiin ja erilaisille tekijöille sopiva tapa kertoa tarinoita. Kurssilla opettelemme tekemään sarjakuvin muistiinpanoja kyseisen päivän tapahtumista. Kurssin materiaalina toimii vuonna 2020 julkaistu Päivän sarjakuva -lehti, joka jaetaan jokaiselle kurssilaiselle. Kurssi on tarkoitettu kaikille sarjakuvan tekemisestä kiinnostuneille, olipa aiempaa kokemusta sitten vähän, paljon tai ei lainkaan.

Oma luonnoskirja ja kynä mukaan!

Kurssin opettaja Solja Järvenpää on sarjakuvataiteilija ja kokenut, innostava sarjakuvan opettaja. Solja työskenteli Taiteen edistämiskeskuksen sarjakuvataiteen läänintaiteilijana vuosina 2011-2014 ja edisti monin eri tavoin sarjakuvan näkyvyyttä, tekemistä ja opettamista. Yli kymmenvuotisen uran aikana hänen sarjakuviaan on julkaistu mm. Etelä-Suomen Sanomissa. Järvenpää tunnetaan mm. päiväkirjasarjakuvista. Viimeisimmät julkaisut ovat Järvenpään toimittamat Vuoden Sarjakuva (Suuri Kurpitsa) sekä Päivän sarjakuva.

KurssiN tiedot

Aikataulu: la 24.4.2021 klo 11-16

Kurssimaksu: 70 € / 35 € sis. alv 24% (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille.)

Opettaja: Solja Järvenpää

Ilmoittautuminen verkkolomakkeen kautta

Opetuspaikka: Sarjakuvakeskus Porthaninkatu 9

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova ja sen voi peruuttaa maksutta 2 viikkoa ennen kurssin alkua osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi. Tämän jälkeen perimme 20 euron peruutusmaksun. Kurssin alettua ei peruuttaminen ole enää mahdollista, jolloin perimme kurssin täysihintaisena.

Minimimäärä osallistujia Sarjakuvakeskuksen kursseille on 10. Jos osallistujia on vähemmän, kurssi voidaan joutua perumaan. Ilmoitamme kurssin peruuntumisesta viimeistään viikko ennen kurssin alkua.