Kuvituksen peruskurssi (syksy 2016)

Kurssilla käydään läpi kuvituksen eri osa-alueita lehtikuvituksesta kuvakirjaan. Erityisenä huomion kohteena on kerätä itselleen erilaisia työskentelymalleja ja -prosesseja: mistä saadaan ideoita, miten ratkaistaan toimeksiantoja ja miten kehitetään itseään luovana persoonana. Kurssilla avataan myös kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.
Kuvitus: Meria Palin Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia sekä kokeillaan perinteisen kirjankuvituksen lisäksi muita kuvituskohteita. Kurssin aikana etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään mahdollisesti kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.

Ota mukaan luonnoskirja, johon voit kurssin aikana kerätä kuvitukseen liittyviä työkaluja, luonnoksia ja valmiita kuvituksia. Kurssin aikana käytetään paljon kyniä ja piirretään käsivarsitekniikkaa hyödyntäen.

Kurssin tiedot

Aikataulu, syksy 2016: 12.9.–5.12. maanantaisin klo 17–19, (12 opetuskertaa, syyslomaviikolla 17.–21.10. ei opetusta)
Hinta: 120/100 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Kuvittaja Meria Palin
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.