Sarjakuvailmaisu 1&2 (Täynnä)

Lukuvuoden 2015–16 ryhmä on täynnä, peruutuspaikkoja voi kysellä osoitteesta sarjakuvakeskus@gmail.com.
 
Sarjakuvailmaisu on pitkä, kaksi lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraation hakemiseen. Oppilaat tutustuvat sarjakuvan eri lajeihin esimerkkien ja tekemisen kautta. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisjulkaisu.
Sarjakuvailmaisun toinen vuosi syventyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta sekä syvennetään värioppin, sommittelun ja käsikirjoittamisen teoriaa. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisnäyttely.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä kokonaisuutena siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

Kurssin käytyään oman ilmaisun kehittämistä voi jatkaa tutorointiin perustuvalla Sarjakuvailmaisu 3 -kurssilla.

Kurssitiedot:

Aikataulu, syksy 2016: 15.9.–8.12., torstaisin klo 17–19 (12 opetuskertaa, syyslomaviikolla 17.–21.10. ei opetusta)
Kurssimaksu, syyslukukausi: 120/100 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Sarjakuvapiirtäjä Hannele Richert sekä vierailevat tähdet.
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.

Hannele Richert