Kuvituksen peruskurssi (kevät 2016)

Kurssille voi ilmoittautua vielä kevään loppukerroille mukaan 35 € alennushintaan. Ota suoraan yhteyttä info@sarjakuvakeskus.fi!

Kurssilla syvennytään kuvitukseen ja kirjamuodon mahdollisuuksiin ilmaisumuotona. Käydään läpi kuvituksen eri osa-alueita lehtikuvituksesta kuvakirjaan. Erityisenä huomion kohteena on kokeellinen ja rajoja rikkova kuvakirja. Avataan kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.

Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia ja perehdytään kirjankuvituksen koko prosessiin. Etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.

Kurssilla tehdään yhtenäinen kuvasarja kuvakirjaformaatissa joko annettuun tai omaan vapaavalintaiseen tekstiin. Puhuttelevaa tekstiä voi alkaa jo etsiä ja ottaa mukaan kurssille.

kuvituskurssi paula ahola

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, kevät 2016: 11.1.–9.5.15 maanantaisin klo 17–19, 16 opetuskertaa (hiihtolomaviikolla 22.-28.2. ja toisena pääsiäispäivänä 28.3. ei opetusta)
Hinta: 100/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Kuvittaja Meria Palin
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.
Jos olet osallistunut kurssille syksyllä 2015 etkä ole ilmoittanut lopettamisesta, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan vaan sinun oletetaan automaattisesti jatkavan kurssilla myös keväällä 2016. Ilmoitathan mahdollisimman nopeasti osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi mikäli et enää jatka!

Kuvitus: Paula Ahola