Sarjakuvailmaisu 1&2 (kevät 2016 täynnä)

KURSSI ON KEVÄÄLLE TÄYNNÄ. Voit halutessasi hakea varasijalle kirjoittamalla osoitteeseen info(a)sarjakuvakeskus.fi. Otamme yhteyttä, jos mahdut vielä kurssille.

Jos olet osallistunut kurssille syksyllä 2015 etkä ole ilmoittanut lopettamisesta, sinun ei tarvitse ilmoittautua uudestaan vaan sinun oletetaan automaattisesti jatkavan kurssilla myös keväällä 2016. Ilmoitathan mahdollisimman nopeasti osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi mikäli et enää jatka!

hannele-richertSarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Kevään periodit kestävät yhteensä 16 viikkoa ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistä opiskelua viikoittain.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Tarkoituksena on tuottaa ideamassaa sekä oppia ja omaksua ideointitapoja. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat muun muassa strippisarjakuvaan.

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.

KURSSITIEDOT:

Aikataulu, kevät 2016: 14.1.–12.5, torstaisin klo 17–19 (16 opetuskertaa, hiihtolomaviikolla 22.2.-28.2. ja helatorstaina 5.5. ei opetusta)
Kurssimaksu, kevätlukukausi: 95/120 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Sarjakuvapiirtäjät Hannele Richert, Antti Hintsa sekä vierailevat tähdet.
Ilmoittautuminen: Lomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.