Täynnä – Kuvituksen peruskurssi

Kurssilla käydään läpi kuvituksen eri osa-alueita lehtikuvituksesta kuvakirjaan. Erityisenä huomion kohteena on kerätä itselleen erilaisia työskentelymalleja ja -prosesseja: mistä saadaan ideoita, miten ratkaistaan toimeksiantoja ja miten kehitetään itseään luovana persoonana. Kurssilla avataan myös kuvituksen historiaa, alan tämänhetkisiä näkymiä sekä toimimista alalla. Pääpaino on kuitenkin persoonalliseen kuvitusilmaisuun syventymisessä.

Kurssilla tarkastellaan tekstin ja kuvan yhdistämisen mahdollisuuksia sekä kokeillaan perinteisen kirjankuvituksen lisäksi muita kuvituskohteita. Kurssin aikana etsitään materiaalia ja inspiraatiota oman työn tueksi, suunnitellaan hahmoja ja kokeillaan erilaisia tekniikoita. Ideoimisen, luonnostyöskentelyn ja havainnoimisen kautta siirrytään mahdollisesti kuvakäsikirjoituksen tekemiseen ja kirja-aukeaman sommitteluun.
Ota mukaan luonnoskirja, johon voit kurssin aikana kerätä kuvitukseen liittyviä työkaluja, luonnoksia ja valmiita kuvituksia. Kurssin aikana käytetään paljon kyniä ja piirretään käsivarsitekniikkaa hyödyntäen.

Kurssin tiedot:

 
Opettaja: Nadja Sarell
Aikataulu: 11.9.–4.12. maanantaisin klo 17–19, (12 opetuskertaa, syyslomaviikolla 16.10. ei opetusta)
Opetuspaikka: Kirjaverstas, Teurastamo R4, Työpajanka
tu 2
Hinta: 130/110 € (alennus Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.

 

NadjaSarell sarjiskeskus

Ilmoittautuminen on sitova. Peruutukset osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi viimeistään 2 viikkoa ennen kurssin alkua, sen jälkeen veloitamme 20€. Kurssin peruuttaminen kurssin alettua ei ole mahdollista.