TÄYNNÄ Sarjakuvailmaisu 1&2 (syksy 2017)

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kaksi lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraation hakemiseen. Oppilaat tutustuvat sarjakuvan eri lajeihin esimerkkien ja tekemisen kautta. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisjulkaisu.

KarriLaitinen Jatskikioski

Sarjakuvailmaisun toinen vuosi syventyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään muun muassa kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta sekä syvennetään väriopin, sommittelun ja käsikirjoittamisen teoriaa. Lukuvuoden päätteeksi tehdään teemallinen yhteisnäyttely.

Sarjakuvailmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä kokonaisuutena siten, että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikkei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa. Kurssin käytyään oman ilmaisun kehittämistä voi jatkaa tutorointiin perustuvalla Sarjakuvailmaisu 3 -kurssilla. Kurssi järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2018.

KURSSITIEDOT:
Aikataulu: 2017: 14.9.–7.12., torstaisin klo 17–19
(12 opetuskertaa, syyslomaviikolla 19.10. ei opetusta)
Kurssimaksu, syylukukausi: 130/110€ (alennus Suomen
sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille, työttömille ja eläkeläisille)
Opettaja: Sarjakuvapiirtäjä Karri Laitinen sekä vierailevat tähdet.
Ilmoittautuminen: Verkkolomakkeen kautta. Mainitse alennusryhmästä lisätiedoissa.
Opetuspaikka: Kirjaverstas, Teurastamo R4, Työpajankatu 2
 
Kuvitus: Karri Laitinen