• festarit2021 siirto slide

  Helsingin sarjakuvafestivaalit 2021 ajankohta siirtyy 13.-14.11.2021 Kaapelitehtaalle. Lue lisää tapahtumasta tästä.
 • slide seminaari
  Sarjakuvaseuran 50-vuotisjuhlavuodelle on ilmestynyt Satu Jaatisen kirjoittama  historiikki Hauskaa mutta raskasta. Se on myynnissä Sarjakuvakeskuksella ja verkkokaupassa. Juhlaseminaari pidetään tiistaina 23.11. klo 13–20 Kirjan talolla Helsingissä, tervetuloa ilmoittautumaan.
 • realofowls
  Lokakuun näyttely liihottelee pöllöjen maailmaan: Real of Owls - Five years of winging it 5.-29.10.2021 Galleria Sarjakuvakeskuksella. Lue lisää tästä.
 • liity2021 kamppis slide

   Sarjakuvaseuran 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi uusille sarjakuvaseuran jäsenille jäsenlahjana festivaalipaita tai kassi. Liity jäseneksi täällä.

festarit2021 banneri ainolle

PORTHANINKATU 9, 00530 HELSINKI

Aukioloajat: ti–pe 12–18.
Open: tue–fri 12pm till 6pm.

Toimiston puhelinnumero: 09 685 6100. Puhelut ma ja to klo 11–17.
Office phone number: 09 685 6100. Calls Monday and Thursday between 11pm and 5pm.

Kristel Maamägi – Art Farming -näyttely 3.5.–31.7.13

Avajaiset: Ma 3.6. klo 18–20, taiteilija läsnä

"Isoäitini on aina pitänyt kanoja, ja niistä on monia rakkaita tarinoita. Hänellä on kalenteri uusien tipujen kuoriutumista varten, ja kun on kylmä talvi, isoäiti antaa kanojen majailla saunassa ja keittiön pöydän alla. Jos tipuilla ei ole hyvää sijaisemoa, isoäiti antaa lintujen kuvitella hänen olevan niiden äiti.

Haluan tiukennojen avulla esitellä isoäitini maailmaa ja hänelle rakkaita asioita, niin kuin valokuva-albumissa. Paras tapa tutustua ihmiseen on tämän albumien kautta.

Kun vuosi sitten tarvitsin kanan esiintymään yhdessä näytelmässä, tiesin heti kenen puoleen kääntyä – isoäitini. Hän koulutti yhden kanoistaan kaakattamaan juuri oikealla hetkellä ja tilaamaan ruokalistasta niin ammattimaisella otteella, että eräs ystäväni luuli kanan olevan erityisen elävänoloinen robotti. Tämän näyttelyn sarjakuvat kertovat tarinan luovuudesta, nerokkuudesta ja erikoisuudesta – ne kertovat isoäidistäni.

21 art farming web

Isoäitini on poikkeuksellinen ihminen – väikka hän on ammatiltaan maanviljelijä ja traktorikuski, hänen tapansa elää on kaukana tavanomaisesta. Isoäiti oli nuorena taiteellisesti lahjakas ja halusi opiskella taidetta. Mutta kun hänen isänsä karkotettiin Siperiaan ja hänen äitinsä sairastui vakavasti, isoäidin oli pakko jäädä perheen elättäjäksi, luopua omista suunnitelmistaan ja opiskella traktorinkuljettajaksi. Tämä ei kuitenkaan estänyt isoäitiä elämästä päivästä päivään luovasti.

Haluan näyttää, että vaikka täytyisi valita näennäisesti tylsä elämä ruumiillisen työn parissa, arjen haasteisiin voi vastata omalla luovalla tavallaan, ja se ettei ala taiteilijaksi ei tarkoita, että pitäisi elää taiteetonta elämää."

Kristel Maamägin (s. 1986, Viro) näyttely kertoo taiteilijan isoäidistä ja tämän luovasta elämäntavasta arkipäivän keskellä. Näyttely rakentuu pala palalta Sarjakuvakeskuksen galleriassa toukokuun aikana. Maamägi on valmistunut Viron taideakatemiasta ja työskentelee sarjakuvien lisäksi kuvataiteen, teatterilavastuksen ja elokuvan saroilla.

Näyttely on osa CUNE Comics-in-Residence -residenssiohjelmaa, johon on saatu tukea EU:n Kulttuuri-ohjelmalta, Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä sekä Taiteen edistämiskeskukselta.

EU flag cult EN-01Culture ENG SMALLtaike vaaka

kristelmaamagi.tumblr.com

Juttu näyttelystä Sarjakuvakeskuksen blogissa täällä.

kristel1

kristel2

kristel3

 

Twitter