Sarjakuvailmaisu 1 & 2

kuvitus3 saraKURSSI ON TÄYNNÄ

Kokonaisuus kestää koko lukuvuoden ja jakautuu neljään periodiin. Syksyn periodit kestävät kuusi viikkoa, ja käsittävät kaksi tuntia kontaktiopetusta sekä kaksi tuntia itsenäistäopiskelua viikottain. Kevätlukukausi rakentuu yhdestä 10 ja 7 tunnin kokonaisuudesta. 

Sarjakuvailmaisu on pitkä, kolme lukukautta kestävä kurssi, jonka aikana on mahdollisuus keskittyä pitkäjänteisesti omaan sarjakuvatyöskentelyyn ja oman ilmaisun kehittämiseen. Sarjakuvailmaisun opettajina toimivat Suomen eturivin sarjakuvataiteilijat. Sarjakuvailmaisun viimeinen vuosi keskittyy oman ilmaisun kehittämiseen ja oman pitkän sarjakuvatarinan työstämiseen.

Kurssin ensimmäinen vuosi keskittyy ideointiin ja inspiraatiotekniikoihin. Vuoden tarkoitus on ideamassan tuottaminen ja ideointitapojen oppiminen sekä omaksuminen. Vuoden aikana tehdään myös lyhyitä sarjakuvia. Oppilaat tutustuvat mm. strippisarjakuvaan.

Ilmaisun toinen vuosi keskittyy erilaisiin sarjakuvatekniikoihin. Työmetodit ja työvälineet tulevat oppilaille tutuksi. Vuoden aikana sarjakuvaa lähestytään mm. kollaasin, pienlehtien, improvisaation ja valokuvan kautta. Ilmaisun toisen vuoden teoria keskittyy värioppiin, sommitteluun ja käsikirjoittamiseen.

Ilmaisun lukuvuodet yksi ja kaksi kulkevat yhtenä ryhmänä siten että joka toinen vuosi aloitetaan osiolla kaksi ja joka toinen osiolla yksi. Kurssille on siis mahdollista osallistua, vaikka ei olisi käynyt sarjakuvailmaisun ensimmäistä osaa.  

Kurssitiedot:

Aikataulu: 19.9.–5.12. torstaisin klo 17–19. Syyslukukausi sisältää 12 opetuskertaa ja kevät lukukausi 17 opetuskertaa.

Syyslukukausi: 120€/95€. Opettajana sarjakuvapiirtäjä Anna Sailamaa.

Kevätlukukausi: 120€/95€

Alennukset Suomen sarjakuvaseuran jäsenille, opiskelijoille ja työttömille.

Opetukseen otetaan 16 oppilasta ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Kuvitus: Sara Honkanen