Pop-up Sarjakuvakeskus @ Turku 12.–15.6.13

turku-kuvitus-web500Sarjakuvakeskus goes Turku!

Sarjakuvakeskus järjestää tapahtuman yhdessä Turun Sarjakuvakerhon, Turun Sarjakuvakaupan ja Turun kaupunginkirjaston kanssa. Tapahtumapaikkoina Turun Sarjakuvakauppa, Turun kaupunginkirjaston piha, eri paikat keskusta-alueella ja Dynamo-klubi.

Ohjelmassa teemoitettuja avoimia työpajoja aikuisille ja lapsille ja poikkitaiteellista extra-ohjelmaa. Facebook-tapahtuma täällä.

OHJELMA:

Kaikkiin pajoihin ja muuhun ohjelmaan ilmainen pääsy!

Lasten salapoliisisarjakuvakurssi  

Ke–pe 12.–14.6. klo 12–15, kaupunginkirjasto.

Salapoliisikurssi on elämyksellinen ja sen aikana ratkaistaan Turussa tapahtunut suuri mysteeri! Kurssille tulevat lapset oppivat salapoliisitaitoja ja toiminta-alueena on kaupunginkirjasto ja sen lähiseutu. Kurssi on siis vahvasti tarinallinen ja sisältää erilaisia piirustus- ja havaintotehtäviä.

Salapoliisisarjakuvakurssille otetaan 7–10-vuotiaita osallistujia max. 15 kpl. Ilmoittaudu ennakkoon merja.lunden@turku.fi. Kerro lapsen nimi, ikä ja mahdollisia erityistoiveita.

pop-up-korttiAvoimet sarjakuvapajat 

Ke-la 12.–15.6. klo 15–18 (la 12–15), kaupunginkirjasto.

Tervetuloa, ei ennakkoilmoittautumista tai -luuloja. Pajat sopivat sekä aikuisille että lapsille ja kaikille siltä väliltä. Materiaaleja saa paikan päältä ja omia lempivälineitä voi tuoda myös mukaan.

Ke 12.6. Sarjakuvan perusteet

To 13.6. Pop-up-kortit, Mangakurssi 

Pe 14.6. Kokeellista sarjakuvaa sokkona ja varpailla, Strippipaja

La 15.6. Katutaide (huom. kello 12–15)

Sarjakuvaklinikka ja vinkkausta!

Ke-la 12.–15.6. klo 15–18, kaupunginkirjasto ja Turun Sarjakuvakauppa (lauantaina kirjastolla klo 12–15)

Klinikalle voit tulla oman ideasi, hahmosi ja niihin liittyvien ongelmien kanssa hakemaan rohkaisua ja erilaisia ideoita sarjakuvasi eteenpäin viemiseen. Tarjolla vinkkejä, mielipiteitä ja infoa liittyen piirtämiseen, tarinankerrontaan, markkinointiin jne. 

Sarjakuvavinkkauksessa suositellaan erilaisia sarjakuvia kaikista tyylisuunnista, genreistä ja aiheista! Tule etsimään ja löytämään sinulle sopivaa sarjakuvaa ja uusia lukuelämyksiä. 

Ruutusuunnistus

La 15.6. klo 12–16, kirjasto ja muut tapahtumapaikat

Rasteilla pääsee testaamaan sarjakuvatietouttaan, kokeilemaan sarjakuvan piirtämiseen käytettäviä välineitä, piirtämään ja askartelemaan, kyselemään sarjakuvan harrastamisesta Turussa ja tutustumaan paikkoihin, jossa turkulaiset sarjakuvaharrastajat liikkuvat. Rasteja on yhteensä kuusi ja ne sopivat kaiken ikäisille. Alle 9-vuotiaat sarjakuvafanit tosin tarvitsevat suunnistukseen seuraksi jonkun itseään varttuneemman.

Ruutusuunnistuksen ensimmäinen rasti sijaitsee Turun Pääkirjaston sisäpihalla, mutta saat suunnistukseen tarvittavan kartan ja pääset aloittamaan miltä tahansa rastilta, johon vain satut kaupungilla törmäämään. Suunnistuksen viimeinen rasti sijaitsee Turun Sarjakuvakaupalla (Linnankatu 7), jossa Virallinen Tarkastajamme myös tarkastaa suunnistuskorttisi.
Jokainen suunnistaja osallistuu Ruutusuunnistukseen siten kuin oma ikä ja taidot sallivat – tärkeintä on nauttia kesäisestä touhunnasta sarjakuvan parissa.

Croquis-piirtoa

Ke 12.6. klo 18–20

Piirtovintti-croquis-paja yhteistyössä B-gallerian kanssa. Tervetuloa piirtämään elävää mallia. Kokoontuminen klo 18 Turun Sarjakuvakaupalle, josta lähdetään (säävarauksella) piirtämään joko ulos puistoon tai sateen sattuessa B-gallerian sisätiloihin.

Tapahtuma on maksuton, mutta omat kynät ja paperit mukaan! Facebook-tapahtuma täällä

Pikasarjakuvaa laineilla

Muutaman minuutin pikasarjakuvaa kaupunkilautta Förillä torstaina 13.6. klo 16–18!

bill-moray-billSarjakuva Goes Dynamo

Iltaklubi la 15.6. Dynamo-klubi, klo 21–00, K-20. Esiintymässä:

BILL, MORAY & BILL (kuvassa)
NON-FICTIONAL KOIKKALAINEN

Live-musiikkia, sarjistaiteilijoiden taistelu Turku vs. muu maailma, ärhäkkää keskustelua ja paljon muuta! Osoite Linnankatu 7. Vapaa pääsy.

Kuvitus: Katriina Kallioinen