Työpajoja opettajille ja koululaisille Kiasmassa

Hei opettaja,

Nyt on aika tutustua sarjakuvaan! Tuo oppilaasi sarjispajaan tai syvennä omaa osaamistasi kaikkien aineiden opettajille suunnatulla kurssilla.

Kiasmassa avautuu 9.3. uutta suomalaista sarjakuvataidetta esittelevä näyttely Päin näköä! -Sarjakuvan uudet muodot. http://www.kiasma.fi/ohjelmisto/pain-nakoa

 

hagelberg

 

Kuva: Matti Hagelberg, Silvia Regina / Köyhää kansaa (yksityiskohta), 2010.

Näyttelyn aikana Kiasma ja Sarjakuvakeskus tuottavat yhteistyössä muhkean valikoiman sarjakuvakursseja, -työpajoja ja tapahtumia. Sarjakuvaan pääsevät sukeltamaan niin koululaiset kuin opettajatkin. Lue
lisää kursseista alta.

Ilmoittautuminen koululaispajoihin ja opettajien kurssille on käynnissä. Ilmoittautumiset museolehtori Tuija Rantalalle p. 09 1733 6521. Voit jättää viestin vastaajaan tai soittaa päivystysaikana 28.2. klo 10-16.

Koululaisille

Lue lisää: http://www.kiasma.fi/kouluille/opastuksetjatyopajat/pajatoiminta

Opettajien sarjakuvakurssi
Kaikkien aineiden opettajille
to 15.3. ja pe 16.3. klo 16.30-20

Sarjakuva on erinomainen pedagoginen väline ja tukee luontevasti eri oppiaineiden integroimista. Sekä sarjakuvan tekemisellä että lukemisella voidaan syventää osaamista ja edesauttaa oivalluksen saamista monessa asiassa. Kurssia suositellaan lämpimästi mm. historian, maantiedon, kuvataiteen, kirjallisuuden, ilmaisutaidon ja kaikkien kielten opettajille.

Kurssilla opitaan sarjakuvan lukutaitoa, tutustutaan sarjakuvakirjallisuuden tarjontaan, pohditaan välineen pedagogisia erityispiirteitä sekä kokeillaan itse sarjakuvan tekemistä. Lisäksi kurssilta saat tehokkaan lukupaketin eri aineiden opetukseen soveltuvista sarjakuvista. Aiempi sarjakuvien tuntemus tai piirustustaito ei ole tarpeen.

Opettajien kahden illan sarjakuvakurssi järjestetään Kiasman ja Sarjakuvakeskuksen yhteistyönä. Kurssiin liittyy ennakkotehtävä. Kurssimaksu 20 euroa sisältää materiaalit, ohjauksen sekä museon sisäänpääsyn.

Ennakkotehtävä:

Tutustu ainakin yhteen seuraavista teoksista. Teoksia käsitellään kurssilla esimerkkeinä, mutta niitä ei ole välttämätöntä lukea kokonaisuudessaan läpi.

Aapo Rapi: Meti (Arktinen banaani, 2008)
Marjane Satrapi: Persepolis (Otava, 2004)
Risto Isomäki, Jussi Kaakinen ja Petri Tolppanen: Sarasvatin hiekkaa (Tammi, 2009)