Ideointi tarinankerronnassa

BETRI pien

“Ruutu voi olla tyhjä taulu tai hehkuva ikkuna tarinan maailmaan – onnistuminen riippuu toimivasta ja hyvästä tarinaideasta.” – Sarjakuva-asiantuntija Petri Kemppainen.

Ideointi tarinankerronnassa -kurssilla käsitellään seuraavia teemoja: Mistä tarinoita saa? Miten ideoita kehitellään eteenpäin? Miten tarinalla leikitään? Miten tarinaa lähestytään eri näkökulmista? Kuinka paljon tarinasta pitää tietää? Mitä eri tapoja on kertoa tarina? Millainen tarina on hyvä?

Kurssilla käytetään improvisaatiomenetelmiä niin teatterin, kirjallisuuden kuin taiteen kentältä ja luodaan useita tarinaideoita, joista osaa kehitellään eteenpäin. Jokainen kurssilainen käy itsenäisesti läpi ideointiprosessin.

Opettajat: Johan Eichhorn opettaa dramaturgiaa, taidetta ja komiikkaa, improvisaatiota, luovaa kirjoittamista ja käsikirjoittamista Taideteollisessa Korkeakoulussa. Antti Hintsa opettaa käsikirjoittamista ja sarjakuvaa Sarjakuvakeskuksella.

Kurssi järjestetään kahtena viikonloppukokonaisuutena huhti- ja toukokuussa (kurssin kokonaiskesto 20 h):

La 21.4. ja su 22.4. klo 10–15
La 12.5. ja su 13.5. klo 10–15

Hinta: 85 € / 80 € (alennus opiskelijoille, työttömille ja Sarjakuvaseuran jäsenille)

Jos sinulla on kysymyksiä tarinankerrontaan liittyen, voit lähettää niitä jo etukäteen opettajille: antti.hintsa@sarjakuvakeskus.fi ja johan.eichhorn@gmail.com

Ilmoittaudu kurssille tästä!

Kuvitus: Antti Hintsa