Kulttuurikurkkaus

Sarjakuvakeskus on toiminut Kulttuurikurkkauksen yhteistyötahona vuodesta 2019 toteuttaen sarjakuva- ja animaatiotyöpajoja ja Kasvattajan kurkkausta espoolaisissa päiväkodeissa.

Syksyllä 2020 ja keväällä 2021 päiväkoteihin toteutetaan sarjakuvatyöpajoja ja Kasvattajien kurkkausta. Koronavirukseen liittyvistä rajoituksista johtuen työpajat ohjataan ensimmäistä kertaa verkkotyöpajoina, jotka sisältävät mm. sarjakuvaluentaa, Helsingin sarjakuvafestivaaleilta jo perinteiseksi muodostunuttta Kylli-täti livepiirtämistä ja sarjakuvatehtäviä päiväkotien ryhmille. Sarjakuvaluentana luetaan osa sarjakuvasta Nallen seikkailu (2013), käsikirjoitus Reetta Laitinen ja sarjakuva Elina Ovaskainen, sekä Tipu menee kävelylle (2013) , tekijänä Jonna Markkula.

Kulttuurikurkkaus on yhteistyössä kulttuuritoimijoiden kanssa toteutettava osa varhaiskasvatusta. Taiteen ja kulttuurin ammattilaiset vierailevat päiväkodeissa esiintymässä tai ohjaamassa lapsille suunniteltuja sisältöjä, osaan päiväkodeista saapuu kiertävä materiaalipaketti. Kulttuurikurkkaukseen kuuluu tärkeänä osana työskentely lasten kanssa vierailuja ennen ja niiden jälkeen. Lisäksi Kasvattajien kurkkauksissa taide- ja kulttuuritoimijat innostavat henkilöstöä hyödyntämään taiteen mahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa uusilla tavoilla.
Lisätietoa Kulttuurikurkkauksesta löydät Espoon kaupungin sivuilta.

Yhteystiedot: opetus@sarjakuvakeskus.fi