Sarjakuvakeskus palveluksessasi

Sarjakuvakeskus tarjoaa erilaisia palveluita esimerkiksi kurssien ja työpajojen, tapahtumatuotannon ja näyttelyiden saralla. Meillä on laaja verkosto sarjakuvataiteilijoita, -opettajia ja -asiantuntijoita. 

Kurssit ja työpajat

Sarjakuvaopetus on alusta asti ollut yksi Sarjakuvakeskuksen tärkeimmistä osa-alueista. Sarjakuvapiirtäminen on matalan kynnyksen taidetoimintaa, sillä aloittamiseen tarvitaan vain vähän välineitä. 

sarjakuvailmaisu-kuvitus

Peruskurssitoimintaa on kehitetty vuosien mittaan saadun kokemuksen perusteella ja palettiin kuuluu niin pitkäjänteiseen työskentelyyn pohjautuvia peruskursseja kuin kokeilevia lyhytkursseja eri tekniikoista. Sarjakuvailmaisun lisäksi opetetaan mm. kuvituksen, katutaiteen ja animaation perusteita.

senioritSarjakuvakeskus järjestää tilauskursseja paikan päällä ja muualla. Meillä on laaja sarjakuvaopettajien verkosto ja monilla opettajilla on erityisosaamista eri tekniikoissa tai eri kohderyhmien kanssa työskentelyssä. Meillä on paljon kokemusta erilaisten erityisryhmien kanssa tehtävästä työstä ja olemme järjestäneet sarjakuvapajoja esimerkiksi vankien, muistisairaiden sekä seniorien parissa. Sarjakuvalla voi esimerkiksi kertoa tarinoita omasta elämästä.

Kurssien ja työpajojen sisältö on kehitettävissä ja muokattavissa asiakkaiden ja yhteistyötahojen tarpeita vastaaviksi. Yhteisöt, yritykset ja yksityiset voivat tilata pajoja esimerkiksi kouluihin, kokouksiin, festivaaleille, syntymäpäiville, polttareille ja muihin erilaisiin tapahtumiin. Koululaisryhmät voivat tulla tutustumaan Sarjakuvakeskukselle ja piirtää samalla sarjakuvaa työpajassa.

Sarjakuva sopii esimerkiksi yritysten ja järjestöjen sisäisen ideointipäivän tai viestinnän pohjaksi. Sarjakuvapajan voi yhdistää esimerkikisi kokouksen yhteyteen tai voi tilata pidemmän räätälöidyn opetuskokonaisuuden.

Tilattavat kurssit -osiossa on esimerkkejä kurssitarjonnasta, mutta kokonaisuuksista ja teemoista voidaan sopia tilanteen mukaan.va: Sarjakuvapaja senioreille Kinaporin palvelukeskuksessa Helsingissä, osana Osaattori-hanketta.

Tapahtumatuotanto, Pop-up Sarjakuvakeskus ja näyttelyt

Sarjakuvakeskus tuottaa paljon tapahtumia kotimaassa ja kansainvälisesti. Helsingin sarjakuvafestivaalit on perinteisesti suurin vuosittainen säännöllinen tapahtuma, jota Suomen sarjakuvaseura on järjestänyt jo vuodesta 1979.

384364 236081749790733 1744794103 n

Kuva: Pop-up Koomiksikeskus toi sarjakuvatapahtumia Tallinnaan.

Erilaisia produktioita tuotetaan pienistä työpajapäivistä monitahoisiin pidempiin pop-up-tapahtumiin. Pop-up Sarjakuvakeskus on tapahtumakokonaisuus joka tuo Sarjakuvakeskuksen toimintaa, kuten opetusta, kirjamyyntiä, näyttelyitä ym. eri tapahtumien yhteyteen ja eri lokaatioihin kotimaassa ja ulkomailla.

Tuotamme paljon sarjakuvateemaisia näyttelyitä, joissa voi olla esillä originaalitaidetta, erilaisia printtiratkaisuja ja monitaiteellisia kokonaisuuksia. Toteuttamiamme valmiita näyttelyitä voi tilata esille muualle. Myös oma galleriatilamme on vuokrattavissa mahdollisuuksien mukaan.

Ota yhteyttä!

galleria sarjakuvakeskus web600

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Henkilökunnan tarkemmat yhteystiedot täällä.

Olemme myös avoimia erilaisille yritys- ja yhteisöyhteistyömalleille ja voimme neuvotella myös esimerkiksi sponsorisopimuksista.

Kuvat ja kuvitukset järjestyksessä: Joonas Lehtimäki, Matleena Kantola, Joonas Rinta-Kanto, Aino Sutinen, Sven Tupits / Suomen Viron-instituutti, Aliisa Peltoniemi