Perkeros Backstage 16.1.–28.2.14

Perkeros on JP Ahosen ja KP Alaren juonima sarjakuvaromaani avantgardistisesta metallibändistä arkisen yliluonnollisessa ympäristössä.

Romaanissa itsetunto-ongelmainen perfektionisti Akseli yrittää luotsata avantgardistista metallibändiään Perkerosta, mutta henkinen lukko vääntää kielet epävireeseen. Musiikkinarkkarista (Akseli), ikivanhasta hipistä (Kervinen), taideopiskelijasta (Lilja) ja karhusta (Karhu) koostuva yhtye ei näytä pysyvän kasassa edes roudarinteipillä, Akselin riitasointuisesta parisuhteesta puhumattakaan.

Pumppu saa silti tilaisuuden näyttää kyntensä Rocktoberfestissä, kun mukaan löytyy kultakurkkuinen kebabinleikkaaja Aydin. Lisäksi syvällä sävelissä elävälle Akselille alkaa selvitä musiikin salaperäinen voima, joka voi olla avain kauniisiin tai kammottaviin, nuottiviivaston ulkopuolelta esiin ryömiviin asioihin.

Ihmissuhdesarjakuvaa, huumoria ja fantasia-elementtejä kierosti yhdistelevä sarjakuva julkaistaan tänä vuonna myös Yhdysvalloissa ja Ranskassa. Sarjakuvakeskuksen galleriatilassa on esillä Ahosen Perkeros-aiheisia piirroksia, värivedoksia ja luonnoksia kirjan eri työvaiheista. Mukana on mm. poistettuja ja editoituja kohtauksia sekä näyttelyä varten koostettua oheisaineistoa.

Vedoksista ja originaaleista moni on myynnissä, hintalista nähtävissä paikan päällä.

Lue JP Ahosen haastattelu Sarjakuvakeskuksen blogista.

perkeros.com
jpahonen.com

perkeros nayttely