NELIÖKISSA – Alexandru Ciubotariun sarjakuvia ja katutaidetta 2.5.–2.6.

ciubo nayttely

Avajaiset 10.5. klo 18.00. Ciubotariu pitää tilaisuudessa lyhyen luennon romanialaisen sarjakuvan nykytilasta. Läsnä myös Suomi-Romania-Seura.

Romanialainen sarjakuva- ja katutaiteilija Alexandru Ciubotariu on kotimaassaan luonut nimeä animaattorina, graafikkona, kuvittajana sekä postimerkkien suunnittelijana. Ciubotariun töitä ja artikkeleita on julkaistu yli 70 lehdessä ja hänelle on myönnetty yli 30 kansallista ja kansainvälistä palkintoa, pääasiallisesti sarjakuvista.

Vuonna 2010 Ciubotariu kirjoitti maansa sarjakuvahistoriasta kertovan yleisteoksen ja kuratoi siihen liittyvän Comics Museum -näyttelyn Romanian nykytaiteen museolle. Katutaiteilijana Ciubotariu on tullut tutuksi Pisica Patrata-nimen (= neliökissa) alla, ja hänen taidettaan voi löytää joka puolelta Romaniaa.

tarinaminusta cover

Galleria Sarjakuvakeskuksen näyttelyyn on koottu otteita Ciubotariun sarjakuvista ja katutaiteesta vuosien varrelta. Suomen sarjakuvaseura julkaisee näyttelyavajaisten yhteydessä myös erikoispainoksen Ciubotariun teoksesta Tarina minusta. Albumi on saatavilla sekä paikan päällä Sarjakuvakeskuksella että verkkokaupassamme.

Sarjakuvakeskus osallistuu lauantaina 12.5. Arabian katufestivaaliin järjestämällä katuliituilua ja liisterijulistepajan, joista jälkimmäisessä Alexandru Ciubotariu on myös läsnä. Lisäksi keskuksen oma kirpputori on tarjolla kierrätyksestä innostuneille.

Ciubotariun blogi (romaniaksi)

Arabian katufestivaalin sivut

Suomi-Romania-Seura ry:n sivut