Sarjakuva-arkisto – katoavia kuvia -näyttely Kiasman edustalla 16.4.–2.5.

sarkisto persoonatWEB

Taidemuseo Kiasman edustalle ilmestyy huhtikuussa Sarjakuvan tiedotuskeskuksen kokoama näyttely pop up-konttiin. Näyttely on harvinainen ikkuna sarjakuvan syntyprosessiin. Esillä on luonnoksia, sivusommitelmia sekä vaihtoehtoisia versioita suomalaisista sarjakuvasuosikeista. Sarjakuva-arkisto-hankkeeseen liittyvän näyttelyn aineisto on saatu suomalaisen sarjakuvan legendoilta Tarmo Koivistolta, Timo Mäkelältä ja Veikko “Joonas” Savolaiselta.

Karunoloinen teollisuuskontti kuvaa näyttelytilana hyvin sarjakuvan heitteillejättöä suomalaisissa muistiorganisaatioissa. Näyttelyn tavoitteena onkin avata yleisön ja päättäjien silmät alkuperäismateriaalin tuhoutumisuhkalle.

Tiedotuskeskus julkaisee 2.5.2012 sarjakuva-arkisto.fi -sivuston, jonne kartutetaan jatkossa digitoitua alkuperäismateriaalia tulevaa tutkimusta varten. Samalla julkistetaan yleisökilpailu, jossa kävijät yhdistävät 12 nuorta sarjakuvantekijää kunkin näkemykseen muinaisesta sarjakuvaeläimestä.

Vuonna 2009 perustettu Sarjakuvan tiedotuskeskus yhdistää sarjakuva-alan toimijoita ja sarjakuvan tuntemusta. Tiedotuskeskuksen pyrkimyksenä on edistää suomalaisen sarjakuvan asemaa ja lisätä tietoa siitä niin ulkomailla kuin Suomessa.

Lisätietoja:
hankejohtaja Reija Sann
reija.sann@sarjakuvaseura.fi
+35844 7571436

Kuvissa esiintyvät työt: Tarmo Koivisto