Mikko Väyrynen: White Disaster 4.–30.8.14

Galleria Sarjakuvakeskuksessa avautuu sarjakuvataiteilija Mikko Väyrysen kokonaan valkoisesta paperista tehty sarjakuvanäyttely White Disaster. Paperin muodot ja niistä lankeavat varjot luovat veistoksellisen kuvan tuhoutuvasta luonnosta, jossa napapiirit sulavat ilmastonmuutoksen takia eivätkä edes linnunpoikaset ole turvassa metsurin sahalta.  

mikko-vayrynen

Sarjakuvan tenhoava kieli on yhä vahvasti läsnä näyttelyn teoksissa, vaikka poikkeuksellisesti kolmiulotteinen näyttely pyrkiikin välttämään sarjakuvanäyttelyiden tavanomaiset sudenkuopat. ”Ainakaan itse en hirveesti jaksa katsella perinteisiä sarjakuvaoriginaaleja näyttelyissä, koska ne on kuitenkin tehty painettavaksi eikä ne välttämättä oikein anna mitään uuttaa gallerian seinällä”, Väyrynen toteaa. 

White Disaster on sen sijaan tehty nähtäväksi paikan päällä, missä gallerian valot ja katsojan näkökulmat piirtävät kertomuksen esille valkoisesta paperista.

Valkoista paperia on aikaisemmin ollut esillä Sveitsissä, Norjassa ja Ranskassa ja Sarjakuvakeskuksen jälkeen osa näyttelyn teoksista siirtyy kappelitehtaalle Galleria Muulle osaksi Kuti Kutin Aapistoukka-näyttelyä.

www.mikkovayrynen.com

Linkki Facebook-tapahtumaan

Avajaiset keskiviikkona 13.8 klo 18–20.