Marraskuun näyttely: Terhi Ekebom & Bo Haglund – Metsätutkielmia 9.–26.11.2021

ekebom haglund banneri 2022

Terhi Ekebomin ja Bo Haglundin näyttely Metsätutkielmia tutkii eri lähestymistapojen kautta metsää, metsään menemistä ja metsän siimeksessä olemista. Taiteilijat tarkastelevat metsän valoa ja varjoa, yhteyksiä ihmisen ja luonnon välillä, osasia, kokonaisuuksia, virtaa, liikettä, puita, olotiloja, tunteita, esteettisyyttä, eksistentiaalisia kipupisteitä, tyhjyyttä, kaipuuta, ihmisenä olemista…

Tekijät lähestyvät teemaa molemmat omista näkökulmistaan. Ekebom havainnoi valon vaikutusta liikkuvissa paperveistoksissaan ja sarjallisissa luontotutkielmissaan. Haglund esittää maalaussarjan jonka kuva-aiheet sijoittuvat metsää muistuttavaan ympäristöön. Eri tapahtumat ja asetelmat vaihtelevat ja vuorottelevat. Metsä näyttäytyy taustafondina kuvapinnan etualalla olevalle korokkeelle tai altaalle. Molemmat tekijät ovat julkaisseet useita sarjakuvakirjoja, joita on esillä näyttelyn yhteydessä. Sarjallinen ilmaisutapa kulkee mukana näyttelyn teoksissa, joissa voi nähdä yhteyksiä sarjakuvataiteen ja -kerronnan alueilta. Teokset ovat ikään kuin otoksia jostain tarinasta ilman puhekuplia.

Gallerian takaseinälle rakentuu olemisen osia paperileikkaustekniikan avulla tutkiskeleva yhteisteos. Tekijät tutkivat aihetta pienoiskoossa ja koostavat ja varioivat tutkimuksistaan synteesin. Työskentelytapa on kerronnallinen ja kerroksellinen. Taiteilijat halusivat pitää yhteisnäyttelyn Suomen sarjakuvaseuran galleriassa Kalliossa, koska näyttely tutkii myös sarjakuvan, kuvitustaiteen ja maalaustaiteen kontekstista riippuen hämärtyviä rajapintoja.

Terhi Ekebom on helsinkiläinen kuvittaja ja kuvataiteilija, joka tekee myös sarjakuvia, seinämaalauksia ja julkista taidetta. Liike, viiva ja luonto ovat keskeisessä osassa. 

Bo Haglund on Helsingissä asuva kuvataiteilija ja lavastaja, joka keskittyy näyttelytoimintaan. Pääpaino on maalaustaiteessa jossa hän mm tutkii ihmisen suhdetta luontoon.

Terhi Ekebomin haastattelu näyttelystä blogissa.

Galleria Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, 00530 Helsinki
Näyttely avoinna 9.-26.11. ti-pe klo 12-18.

Näyttelyn avajaiset torstaina 11.11. klo 17–19
Facebook-tapahtuma

Taitelijat tavattavissa festivaalilauantaina 13.11. klo 12–16
Facebook-tapahtuma

www.terhiekebom.com
www.bohaglund.com