Marijpol: Yllätysjuhlat Erakolle 3.–30.9.

Yllätysjuhlat erakolle on näyttely, joka kuvaa syntymäpäiväjuhlia, niihin liittyviä perinteisiä sekä juuri keksittyjä rituaaleja. Näyttely pohjautuu saksalaistaiteilija Marijpolin Eremit-albumiin sekä avant-verlagin ja Suomen sarjakuvaseuran yhteisjulkaisemaan Loma suolla -haitarikirjaan.

Eremit (suom. Erakko) sijoittuu dystooppiseen tulevaisuuden ja eristettyyn, ikivanhenevaan yhteiskuntaan, jossa lapset ovat hyvin harvinaisia. Albumin päähenkilö, katkeroitunut Erakko asuu metsässä kaukana sivistyksestä ja teknologiasta ja kammoksuu huomion keskipisteenä olemista. Kuitenkin Erakko seuraa mielenkiinnolla kaikkia trooppiseen valtakuntaansa saapuvia turisteja, ja kaipaa kaukaa muiden ihmisten seuraa. Erakon pää onkin jakautunut kahtia näiden ristiriitaisten tunteiden aiheuttamana.

Copyright_Marijpol_2013_Eremit-012_1000.jpg

Näyttely esittää kysymyksen, mitä jos Erakolle järjestettäisiin yllätysjuhlat. Millaiset ne olisivat ja kuinka Erakko siihen suhtautuisi? Näyttelyssä on esillä uusia, Helsingin sarjakuvafestivaaleja varten tehtyjä piirroksia, jotka kuvaavat Erakon kokemuksia päivänsankarina.

Marijpol (s. 1982) on Hampurissa asuva sarjakuvataiteilija ja kuvittaja, joka on osallistunut sekä saksalaisiin että kansainvälisiin antologioihin, mm. Orangiin, Springiin, Canicolaan ja Mould Mapiin. Yllätysjuhlat erakolle on osa Marijpolin residenssiprojektia CUNE Comics-in-Residence -ohjelmassa, joka on saanut tukea EU:n Kulttuuri-ohjelmalta, Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, Pohjoismaisen kulttuuripisteen liikkuvuusohjelmalta sekä Taiteen edistämiskeskukselta. Residenssi toteutetaan yhteistyössä HIAP:in (Helsinki International Artist Programme) kanssa.

Galleria Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 3.–30.9.14. Näyttely on osa Helsingin 29. sarjakuvafestivaaleja. 

Avoinna 
Ma–pe 10–18
La 12–16

www.marijpol.com
www.sarjakuvafestivaalit.fi
www.cunecomics.net
www.hiap.fi

cune-logo-black-trans       EU flag cult FI-01okm logo transCulture ENG TRANS  taike vaaka trans   hiap trans logo