Lokakuun näyttely: YKSITOISTA – ELEVEN 3.10–22.10

Sarjakuva-antologian Yksitoista tekeminen aloitettiin tammikuussa 2011, kun 15 sarjakuvasta innostunutta tekijää tapasi ensimmäistä kertaa Sarjakuvakeskuksen tiloissa. Muutamassa kuukaudessa syntyi kollektiivisesti tuotettu albumi, jonka yhdessätoista tarinassa arkea lähestytään usein perin merkillisestä näkökulmasta. Sarjakuvien originaalit ovat lokakuussa nähtävillä Sarjakuvakeskuksen galleriassa.

Yhteisöllinen sarjakuva-antologia on osa Eeva Meltion taiteen maisterin lopputyötä MA in ePedagogy Design -koulutusohjelmaan. Lopputyössään Meltio tutki osallistavaa taidetta ja sitä, kuinka sattuman ja yhteisöllisyyden avulla voidaan luoda uutta.

Sarjakuvaprojektia varten Meltio etsi verkosta kirjoittajia ja piirtäjiä, jotka haluaisivat kokeilla uutta luovaa tapaa työskennellä yhdessä. Meltion kokoama ryhmä tapasi kerran viikossa Sarjakuvakeskuksella, ja viikon varrella ajatuksia jaettiin verkon välityksellä suljetussa facebook-ryhmässä. Improvisaatio- ja kirjoitustehtävät veivät työskentelyä eteenpäin. Lopputuloksena on kirjallinen hervottomia ja herkkiä tarinoita niin Nokialta potkut saaneesta insinööristä kuin Aune-mummon kadonneesta nappirasiasta.

http://www.yksitoista.org/

yksitoista