Kai Iltasen maalauksia: NE ON ja muita kertomuksia 3.–30.11.2017

Kuvataiteilija Kai Iltasen maalauksia esillä sarjakuva- ja kuvitustaiteen Näkyvyys-galleriassa Kalliossa (Porthaninkatu 9). 

Avajaiset pe 3.11. klo 18–20, tervetuloa!

“Neonvärit ovat tämän näyttelyni uusi elementti. Oranssi, punavioletti, vihreä ovat neonvärejä, joiden kanssa kokeilen tasapainoa ja suhdetta vähemmän loistaviin väreihin. Ajatus neonvärien leikeistä on lopputulokseltaan täysin erilainen kuin esim. 90-luvulla Nelimarkkamuseossa pitämässä näyttelyssäni oli. 

Sanomalehti Pohjalaisessa (30.5.94) näyttely arvostelu kuului seuraavasti: ”Tuo oli tumma maammon marja/ syntymässä säikähtänyt,/ näki kauhut kaikkialla,/ haitat pahat havaitsi,/ ei hyviä ensinkänä.” Eino Leinon runon säkein kirjoitti näyttelystä Raimo Hautanen. Tänään voisin kysyä itseltäni: mitä on tapahtunut? Miksi lähes vanhus on muuttunut ilakoimaan neonvärein?”

–Kai Iltanen 

kai iltanen sarjakuvakeskus

Kai Iltasella on takanaan pitkä ja monipuolinen kuvataiteilijan ura, joka alkoi oman näyttelyn järjestämisellä Porin Taidemuseon Taidevintillä vuonna 1970. Viimeisimmät näyttelyt ovat olleet mm. Helsingin Juhlaviikoilla vuonna 2011 ja 2012 Galleria Laterna magicassa. Väliin on mahtunut lukuisia näyttelyitä sekä mm. erilaisia julkisten tilojen taideteosten toteutuksia.

 

studiokai.weebly.com

nakyvyys galleria logo web