Apila Pepita: Queerinnuendoes 8.2.–2.3.2018

Apila Pepitan Queerinnuendoes on kaksiosainen sarjakuva- ja kuvitusnäyttely Kallion kirjaston sarjakuvahuoneessa ja Galleria Sarjakuvakeskusksessa. Avajaiset Sarjakuvakeskuksella to 8.2. klo 17. Tervetuloa!

Queerinnuendoes kertoo outoudesta, joka on aina takana Apila Pepitan teoksissa. Queer tarkoittaa montaa asiaa, normista poikkeavaa. Seksuaalisuuden tai sukupuolen puolesta vinoutunutta. Jokainen friikki voi tuntea kuuluvansa queerin sisälle. Apila juhlii työssään outoutta ja rikkoo normeja häpeilemättä.

apila nayttely

Queer ja feminismi valtaavat Apila Pepitan sarjakuvia värikkäin pastellisävyin. Esillä Apilan teoksia viime vuosien varrelta. Käsiteltyinä aiheina sukupuolen moninaisuus, feminismi ja seksuaalisuus. Mukana Apilan tekemää sarjakuvaa ja kuvituksia tulevasta Näkymätön sukupuoli – ei-binäärisiä ihmisiä -kirjasta (Into), joka julkaistaan maaliskuussa 2018. 

Apila Pepita on Savosta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Apila on opiskellut Aalto Yliopistossa graafista suunnittelua. Hänen tunnetuin sarjakuvateoksensa on MOSSDASH (2016) joka kertoo transsukupuolisesta seksityöläisestä. Apila on myös koordinoidut vuodesta 2015 asti RIKKI-projektia, jonka tavoitteena on käsitellä mielenterveyttä taiteen keinoin ja poistaa stigmaa aiheen ympäriltä. Apila onkin toimittanut kaksi RIKKI-projektin julkaisua: RIKKI-lehti (2016) ja Rikkinäisen mielen kuvat (2017, Suuri Kurpitsa). 

Apila on sarjakuvien teon lisäksi toiminut kuvataiteen ja sarjakuvan opettajana, toimittanut julkaisua ja tuottanut tapahtumia. Kulttuurialan monitaitaja haluaa jatkaa työskentelyä sarjakuvien parissa ja koittaa vaikuttaa sosiaalisiin ja poliittisiin kysymyksiin taiteensa kautta. 

_____________________________________________

Näyttely avoinna Kallion kirjaston sarjakuvahuoneessa 1.–28.2.2018.

Kallion kirjasto, Viides linja 11, Helsinki

Kirjaston aukioloajat: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Aukioloajat

Kirjaston esteettömyystiedot: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Esteettomyys

__________________________________________

Näyttely avoinna Sarjakuvakeskuksella 8.2.-2.3.2018.
Avajaiset Sarjakuvakeskuksella to 8.2. klo 17.

Galleria Sarjakuvakeskus, Porthaninkatu 9, Helsinki

Aukioloajat: ma-pe 15–19 , la 11–16

Galleriatason sisäänkäynnillä on n. viiden cm korkuinen kivetys. Sarjakuvakaupan puolelle on lyhyet portaat.