Venäläisen sarjakuvan syksy: Polina Petrushina Sellon kirjastossa 17.–27.10.15

Moskovassa 1985 syntynyt Polina Petrushina edustaa Venäjän uuden sukupolven sarjakuvantekijöitä. Hän opiskelee kuvitusta ja sarjakuvaa Pariisissa ja Strasbourgissa, missä hän asuu tällä hetkellä. Petrushina on monipuolinen tekijä, jonka töissä näkyvät voimakkaasti hänen venäläiset sukujuurensa.

tekstiili polina petrushina

Viime aikoina Petrushina on tehnyt sarjakuvatekstiilejä ja ryijyjä yhdessä äitinsä kanssa. Nämä työt ovatkin herättäneet kiinnostusta ja rikkovat mielenkiintoisesti sarjakuvailmaisun rajoja. Lisäksi hän toimii aktiivisesti Pietarissa toimivan Boomfest-festivaalin hyväksi sekä tekee käännöksiä.

Petrushinan albumi Isä ja minä (Sarjakuvakeskus, 2011) sisältää lyhyitä, unenomaisia tarinoita ja kuvituksia. Venäläisestä kuvitustaiteesta sekä absurdin novellin perinteestä ammentavan kokoelman nimi on myös kunnianosoitus taiteilijan omalle isälle, joka on puoliksi suomalainen.

Näyttely Sellon kirjastossa Espoon Leppävaarassa 27.10. asti. Osa Venäläisen sarjakuvan syksy -tapahtumasarjaa.

petrushina

polina web

Полина Петрушина родилась в Москве в 1985 году и представляет молодое поколение российских комиксистов. Она закончила школу в Париже, а сейчас живет и учится в Страсбурге. Полина – многогранный художник, в ее работах заметно влияние русских корней.

Ранее Полина вместе с мамой создавала текстильные работы и коврики с комиксами. Эти необычные работы сломали привычные стереотипы и повысили интерес к комиксам. Кроме того, Полина Петрушина – активный участник фестиваля Бумфест в Санкт-Петербурге, а также занимается переводами.

Недавно изданная книга Полины Петрушиной “Isä ja minä” состоит из коротких мечтательных рассказов и иллюстраций. Сборник посвящен отцу Полины, который является наполовину финном.