Sarjakuvaretket Itämeren rannoille heinä-elokuussa 2020

Luonto-Liiton Itämeriryhmän ja Suomen Sarjakuvaseuran yhteisessä hankkeessa järjestetään retkisarja, jonka aikana osallistujat tutustuvat Itämeren monimuotoisuuteen ja meriympäristön tilaan sarjakuvan keinoin.

18.7., 25.7., 8.8. ja 15.8 2020 järjestetään säävarauksella neljä kahden tunnin retkeä jotka suuntautuvat Helsingin erilaisille merenrannoille. Poikkeusolojen vallitessa yhteiset retket järjestetään koronavirukseen liittyvät suositukset huomioiden tai korvataan tehtävillä, jotka osallistujat suorittavat itsenäisesti omilla merenrantaretkillä. Retkikohteet sijaitsevat Uutelassa ja Vanhankaupunginlahdella Helsingissä..

Retkillä tutustutaan Itämeren ekosysteemiin ja opitaan ihmisen vaikutuksista meriluontoon. Retken aikana tuotetaan sarjakuvia retkellä havaituista asioista ja ilmiöistä ulkona paikan päällä piirtäen. Osallistujat saavat ympäristökasvatuksellista ohjausta Luonto-Liiton ohjaajalta ja opastusta luonnon havainnointiin ja sarjakuvan tekniseen toteutukseen piirtäen ja maalaamalla Sarjakuvakeskuksen opettajalta. Sarjakuvan perusteet ja käsikirjoittamisen taidot tulevat osallistujille tutuksi ja auttavat ilmaisemaan osallistujien tarinoita Itämeren rannoilta.

Retket on suunnattu nuorille ja aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita ympäristövaikuttamisesta ja piirtämisestä. Retkiin on ennakkoilmoittautuminen, joka julkaistaan 8.6.2020. Sarjakuvakeskuksen ja Luonto-Liiton sivuilla. Osallistuminen on maksutonta.

Toimintaa on tukenut Suomen Luonnonsuojeluliiton Säätiön Itämerirahasto.

Sarjakuva: Ina Rosberg 

Luonto-Liiton Itämeriryhmä:
http://www.luontoliitto.fi/itameri

Luonto-Liitto:
http://www.luontoliitto.fi/

Yhteydenotot ja lisätietoja: opetus@sarjakuvakeskus.fi