Työharjoitteluun / työkokeiluun Sarjakuvakeskukselle

Opiskelija tai työtön! Toivotko kokemusta työelämästä kulttuurijärjestössä tai haluatko vaihtaa alaa? Sarjakuvakeskuksella etsitään nyt seuraaviin rooleihin työkokeilijoita / -harjoittelijoita. 

  • blogi cortotiedotus ja viestintä
  • kahvion/sarjakaupan pyörittäminen
  • verkkosivujen rakentaminen
  • talonmiestyöt ja nikkarointi
  • tapahtumatuotanto
  • opetuksen tuki, esim. lastentapahtumat.

Myös muista rooleista kiinnostuneet voivat rohkeasti ottaa yhteyttä. Kerro mitä osaat ja missä haluat kehittyä.

Yleistä harjoittelusta

Työtehtäviin kuuluvat aina myös keskuksen erilaiset yleiset tehtävät, kuten asiakaspalvelu ja tilojen kunnossapito. Kaikki työ tehdään paikan päällä vakituisen henkilökunnan ohjauksessa, yhteistyössä henkilökunnan ja muiden harjoittelijoiden sekä järjestön vapaaehtoisten avustajien kanssa. 

Sarjakuvakeskuksella on iloa niin graafisista, taiteellisista, tietoteknisistä, pedagogisista, kieli- kuin käytännön kädentaidoistakin. Sarjakuvatuntemusta tai tiettyä työkokemusta ei kuitenkaan edellytetä. Harjoittelijoita haetaan ympäri vuoden erilaisiin rooleihin. 

Sarjakuvakeskus on aitiopaikka tutustuessa suomalaiseen sarjakuvakenttään. Suomen sarjakuvaseura järjestää paikalla mm. kursseja, työpajoja ja gallerianäyttelyitä sekä koordinoi suomalaista sarjakuvatoimintaa ja kansainvälisiä yhteistyöprojekteja.

Harjoittelija voi olla työtön työnhakija ja tehdä sopimuksen tukijärjestelyistä TE-toimiston kanssa. Erilaisten koulujen kautta järjestetään myös harjoittelujaksoja. Valitettavasti emme voi näiden tukien lisäksi maksaa palkkaa. Harjoittelujakson pituus ja päivämäärät ovat sovittavissa, joskin pidempiä harjoitteluita suositaan.

Vapaamuotoiset hakemukset tai tiedustelut voi osoittaa meille os. info@sarjakuvaseura.fi. Kerro reippaasti itsestäsi, mitä osaat ja miksi olet kiinnostunut paikasta. Otsikkoon “Työharjoittelu [rooli ja toivottu ajanjakso]”.

Kuvitus: Wolf Kankare