Turun Sarjakuvakauppa: Timo Ronkainen: Carl Barks – Ankkamestarin salaisuus -julkkarit 12.4.

Modernin sarjakuvan historiaan lukeutuu joitakin todellisia mestareita. Carl Barks (1901-2000) on yksi heistä. Roope-sedän, Karhukoplan, Pelle Pelottoman, Hannu Hanhen, Milla Magian ynnä muiden klassisten hahmojen luoja on Ankkalinnan todellinen perustaja.

Ankkamestarin salaisuus ei ole Carl Barksin elämänkerta, vaan kokoelma esseitä, jossa käydään läpi hänen sarjakuviensa sisältämiä näkökulmia ruokaresepteistä rakettitieteeseen. Barksin omat, vaihtelevat kokemukset eri ammateista siirtyivät satiirin kautta Aku Ankan elämään. Barks puhalsi sielun hassuihin hahmoihin ja loi Ankkalinnaan yhteiskuntaluokat. Nappinenien ja loksunokkien kaupungista löytyi sekä äärimmäistä köyhyyttä että hupsuttelevia upporikkaita. Siinä välissä pyörii jokamies Aku, joka ei arastele ryhtyä mihin tahansa ammattiin, yleensä tuhoisin seurauksin.

Timo Ronkainen (s. 1967) on ansioitunut ankisti ja sarjakuvaneuvos, joka on jo 20 vuoden ajan muun sarjakuvahenkisen toiminnan ohessa päätoimittanut Ankkalinnan Pamaus –fanzinea.

Tapahtuma Sarjakuvakeskuksella Turun Sarjakuvakaupassa 12.4.2018 klo 17–19, tervetuloa!

carl barks