Sarjakuvaopettajien päivä 9.11.

Huumorisarjakuvatyöpaja sarjakuvaopettajille

Miksi me nauramme ja mikä meitä naurattaa? Näiden kysymysten kautta etsitään avaimia huumorisarjakuvien tekemiseen. Työpajan aikana tutustutaan erilaisiin komiikan teorioihin, hahmojen ja sarjakuvien ideointiin sekä tietysti tehdään huumorisarjakuvia eri tekniikoin. Osallistujat oppivat, miten luodaan koominen hahmo ja minkälaisessa ympäristössä se toimii. Samalla tutustutaan erilaisiin komiikan työkaluihin, kuten esimerkiksi väärinymmärrykseen, paradoksiin, toistoon ja toiston rikkomiseen, homonyymeihin, metafiktioon, sekä vastakohtien törmäyttämiseen.

Työpajaa ohjaava Joonas Lehtimäki (s. 1981) on aiemmalta koulutukseltaan luokanopettaja ja tekee tällä hetkellä maisterin opinnäytetyötä sarjakuvan komiikasta Aalto-yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmassa. Hänen huumorisarjakuviaan on julkaistu mm. Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä ja Ilta-Sanomissa.
 
Päivän päätteeksi sarjakuvataiteilija Jarkko Vehniäinen kertoo omasta työskentelystä ja teettää muutaman tehtävänkin.
 
Jarkko (JV) Vehniäinen (s.1973) on jyväskyläläinen sarjakuvapiirtäjä ja kuvittaja. Hänen tunnetuimmat sarjakuvansa ovat julkimosarjakuvat, jotka ovat ilmestyneet Suosikissa jo vuodesta 2003 lähtien. Myös Vehniäisen Kamala luonto –sarjakuva alkaa olla tunnettu strippisarjakuva ja se ilmestyy nykyisin jo useissa sanomalehdissä.
 
Vapaa pääsy!

Ilmoittautumiset sarjakuvataiteen läänintaiteilija Solja Järvenpäälle sähköpostitse osoitteeseen solja.jarvenpaa@minedu.fi. Paikkoja on rajoitetusti. Mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Aika ja paikka:
9.11. klo 16-20
Uudenmaan taidetoimikunta
Mariankatu 7 A 2
00170 Helsinki