Sarjakuvakeskuksen senioriryhmän sarjakuvista Seniori-Kuti-lehti

Kutikuti julkaisee torstaina 15.6. Seniori-Kuti-lehden Sarjakuvakeskuksen senioriryhmän sarjakuvista.

Kuti-lehden kesänumeroon on valikoitu Helsingissä Kinaporin palvelutalolla perjantaisin kokoontuvan ryhmän sarjakuvia. Ryhmässä käy noin 14 seniorikansalaista. Siis ihmisiä, jotka ovat eläneet meistä pisimpään. Heterogeeninen ryhmä, niin kuin mikä tahansa ikäryhmä. Mutta kun kokemuksia on takana useampia vuosikymmeniä, sarjakuvan aiheet eivät lopu koskaan. Numeron on päätoimittanut Hannele Richert.

Tervetuloa juhlistamaan seniorisarjakuvan erikoisnumeroa kakkukahveilla torstaina 15.6.2017 klo 16-18 Sarjakuvakeskukselle (Porthaninkatu 9, Helsinki).

Linkki Facebook-tapahtumaan.

senio

”Sarjakuva on suurta taikaa. Taikasauvan eli tavallisen lyijärin* kosketuksesta yksi sana tulee kuvaksi, ja kuvahan sanoo enemmän kuin tuhat sanaa. Entä kaksi kuvaa, kolme, viisi, seitsemän kuvaa?
(*Lyijärin grafiitti on peräisin jättiläistähtien sisuksista.)”
– Marja Nykänen

”Kokemusta sarjakuvien lukijana on kerääntynyt yli 60 vuotta, sitä vastoin niiden piirtämisestä on vaatimaton parin vuoden harjaannus. Kurssin alussa opettaja kysyi aikaisempaa piirtämiskokemusta ja kerroin, että en osaa piirtää. Vastaus oli kaikki osaavat piirtää omalla tavallaan. Olen piirtäessäni kokeillut erilaisia tapoja piirtää sekä värittää niitä. Kokonaisuutena sarjakuvien tekemisen harrastus on opettavaista, antoisaa ja mielekästä ajankulua.”
– Tapani Vänttinen

Kutikuti-kollektiivin lehti Kuti on luettavissa ilmestymisensä jälkeen ilmaisena lehtenä sekä verkossa.

kutikuti.com