Sarjakuvaa viittoen 2 – Viittomakielinen kurssi 8.–12.9.

Kauan odotettu jatko ensimmäiselle viittomakieliselle sarjakuvakurssille järjestetään syyskuussa Helsingissä. Brittiläinen sarjakuvantekijä Matt Boyce johtaa viikon sarjakuvakurssin kuuroille osallistujille Helsingin sarjakuvakeskuksella. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Kurssilla keskitytään sarjakuvan tarinankerronnan perusteisiin, kehitetään omia tarinaideoita ja piirustustaitoja. Osallistujat voivat itse päättää sarjakuviensa aiheet. Kurssilla saa tukea niin omaelämäkerrallisten ja fiktiivisten sarjakuvien kuin pitkien ja sarjakuvastrippien tekemiseen. Kurssin aikana kukin osallistuja piirtää n. 3–6-sivuisen sarjakuvan, ja tehdyistä töistä kootaan myöhemmin syksyllä yhteisnäyttely ja omakustannejulkaisu.

Kurssitiedot:

Ajankohta: Maanantai–perjantai 8.–12.9.14 klo 17–19
Paikka: Sarjakuvakeskus, Hämeentie 150, 00560 Helsinki
Opetuskieli: BSL (British Sign Language)

Kurssi on ilmainen!

Kuinka ilmoittautua?

Ilmoittaudu kurssille tai esitä lisäkysymyksiä lähettämällä viesti otsikolla ”Sarjakuvaa viittoen 2014” osoitteeseen info@sarjakuvakeskus.fi. Kerro ilmoittautumisessa nimesi, yhteystietosi (puhelin, sähköposti, katuosoite), ikäsi, mahdollisista erityistarpeistasi sekä se, osallistuitko ensimmäiseen Sarjakuvaa viittoen –kurssiin vuonna 2013. Ilmoittautuminen päättyy tiistaina 2.9.2014.

Esittely työpajan vetäjästä

Matt Boyce (s. 1981) on Lontooseen asettunut sarjakuvataiteilija, jonka töitä on julkaistu useissa omakustanteissa, lehdissä ja antologioissa. Boyce opettaa sarjakuvapiirtämistä ja kuvakäsikirjoittamista Lontoon aikuisopistossa Covent Gardenissa.

Kaksikielinen Boyce puhuu äidinkielinään englantia ja viittomakieltä, ja tulee perheestä jossa molemmat vanhemmat ovat kuuroja. Taiteellisessa työssään Boyce on keskittynyt erityisesti viittomakielen esitystapoihin sarjakuvissa.

Boyce oli syksyllä 2013 mukana Suomen sarjakuvaseuran vetämässä CUNE Comics-in-Residence –ohjelmassa. Kuukauden vierailunsa aikana hän veti ensimmäisen Sarjakuvaa viittoen -kurssin Helsingin sarjakuvakeskuksessa ja Suomenlinnassa.

Linkkejä:

www.mattboyce.com

“Matt Boyce – viittomakieltä ja monstereita” Sarjakuvakeskuksen blogissa vuonna 2013

Sarjakuvaa viittoen – Comics by Signing -julkaisu Issuussa

Matt Boycen sarjakuva viittomisesta

comicbysigning-web

 

Kuvitus: Petra Juva