Rontit-näyttely 12.9.–14.11.2011

Rontit on Seitti-yhteisön sarjakuva lapsille ja nuorille ja ylipäätään kaikille jotka pitävät mysteereistä ja seikkailuista vanhan kunnon “Viisikko-genren” tyyliin. Presidentin tapaus eli Mustan Kouran salaseura on Ronttien ensimmäinen seikkailu. Kaverukset Jenna, Rami ja Oskari viettävät rauhaisaa kesälomaa, kun Jennan kissa katoaa salaperäisesti. Lapset alkavat tutkia tapausta, ja leikkimielisenä alkanut etsintä kasvaa vakaviin mittoihin.

Seitti haki Kvaak.fin ja puskaradion kautta seitsemää piirtäjää tekemään Rontteja. Antologiaan osallistuivat Aura Ijäs, Juho Sihvonen, Juuso Laasonen, Sanna Parviainen, Simo Heikkinen, Tessa Särkilahti, Joonas Kainulainen ja Janne Luokkanen. Piirtäjät valittiin kuvittamaan kunkin tyylille sopivaa osuutta tarinasta.

Seitti (www.seitti.fi) on sarjakuvayhteisö, jonka tavoitteena on tehdä laadukasta suomalaista viihdesarjakuvaa. Yhteisöön kuuluu nuoria tekijöitä eri puolilta Suomea. Seitti julkaisee pienlehtiä ja albumeita sekä yhteisöllisesti tuotettua Kaiku-nettisarjakuvaa.

Sarjakuvaoriginaaleja on nähtävissä vuoden ympäri Suomen sarjakuvaseuran näyttelypylväissä Arabianrannan kirjastossa. Näyttelyt vaihtuvat noin joka kolmas kuukausi.

Paikka ja ajankohta:
Arabianrannan kirjasto 12.9.–14.11.2011
Hämeentie 135 C