Pop-up Sarjakuvakeskus @ Annantalo 20.8.–11.10. + sarjakuvafestivaalit

Pop-up Sarjakuvakeskus pidetään Annantalossa (Annankatu 30, Helsingin keskusta) Helsingin sarjakuvafestivaalien yhteydessä ja pidempään. Paikalla on jatkuvasti lasten puuhanurkkaus ja sarjakuvanäyttelyt. Tarjolla on sarjakuvafestivaalien ajan perjantaina 28.8. lauantaina 29.8. ja sunnuntaina 30.8. klo 10–15 muun muassa erilaisia tehtäviä, sarjakuvastrippien tekemistä, oman hahmon suunnittelua ja kangastusseilla taiteilua (omat paidat tai kassit mukaan). Osa Helsingin sarjakuvafestivaalien (28.–30.8.15) ohjelmaa. 

sarjakuvafestivaalit.fi

piirtava-kasi-sarjakuvakeskus-web

Ilmaisia pajoja eskareille ja koululaisille!

Kouluilla ja eskariryhmillä on mahdollisuus tulla Pop-up Sarjakuvakeskukselle näytelykierrokselle ja sarjakuvapajaan! Pajoja pidetään tiistaisin 25.8.–6.10. klo 10–14. Pop-upissa tutustutaan Annantalolla oleviin sarjakuvanäyttelyihin ja tehdään erilaisia sarjakuvatehtäviä, testaillen sarjakuvaa omana ilmaisuvälineenä ja perehtyen sarjakuvan perusteisiin. Ilmoita ryhmäsi mukaan ja voimme katsoa miltä kannalta tutustumme sarjakuvaan ja millaisia harjoitteita teemme juuri sinun ryhmäsi kanssa. Ota yhteys: petri.koikkalainen@sarjakuvakeskus.fi

Näyttelyt – Kati Närhi: Agnes ja Luke Pearson: Hilda

Lapsille ja aikuisille sopivat näyttelyt aukeavat torstaina 20.8. klo 17–20 Annantalon Taiteiden yö -ohjelman yhteydessä. Samalla aukeaa 11.10. asti jatkuva Pop-up Sarjakuvakeskus -tapahtuma. Paikalla on lapsille puuhanurkka ja mm. Hilda-tehtävävihko. 

Taiteilija Kati Närhi on paikalla. Luke Pearson on tulossa myöhemmin festivaalivieraaksi 28.–30.8. 

Samalla julkaistaan Suomen sarjakuvaseuran uutuuskirjat. Lisätietoa täällä.

  • Luke Pearson: Hilda ja kivipeikko
  • Justin Wong: Hello World
  • Jesse Jacobs: Avaruusmeduusa
  • Chihoi ja Hung Hung: Juna
  • Anneli Furmark: Punainen talvi
  • MAX: MAX
  • Festivaalikatalogi 2015

Annantalolla on sarjakuvafestivaalien ajan paljon lasten ja nuorten ohjelmaa, kuten pajoja, joihin voi ilmoittautua nyt tämän linkin takaa.

agnes-narhi-7s-vierasAGNES

Kati Närhen näyttely Agnes liittyy Seitsemäs vieras -kirjaan (WSOY, 2015), joka on orpotyttö Agnesista kertovan sarjakuvatrilogian huima päätösosa. Albumi ilmestyy sarjakuvafestivaaleille ja sarjan aiempia osia ovat Saniaislehdon salaisuudet (2010) ja Mustasuon mysteeri (2012). Näyttely sisältää Julkaistuja sekä ennen näkemättömiä ruutuja Agnes-trilogiasta. Näyttely esittelee kirjojen hahmoja ja valottaa myös tarinoiden taustoja.

Sarjan päätösosassa Agnesia askarruttanut mysteeri selviää viimein! Agnes lähtee Sylvia-tätinsä kanssa vierailulle majuri Orkoloran saarelle. Kartanoon on kutsuttu outo joukko ihmisiä, joista jokaisella tuntuu olevan jokin salattu syy vierailuunsa. Agnes on tullut vain lomailemaan – mutta sotkeutuukin keskelle arvoitusten vyyhtiä. Orpotyttö Agnes on ominaisuudessaan päästessään paljastamaan aikuisten pikkusieluisia salaisuuksia. Samalla hän tulee ratkaisseeksi elämänsä suurimman mysteerin: vanhempiensa kohtalon.

Tarina on sopiva aikuisiile ja lapsille. Lisää Kati Närhestä festivaalisivuilla.

Hilda cover-webHILDA

Vedenhaltioita, jättiläisiä, metsäläisiä ja peikkoja – Hildan retket poikkeavat aina kovin tavallisuudesta. Tämänkertainenkin reissu tuo taatusti mukanaan yllätyksiä, mutta kuten Hilda osuvasti toteaa: “sellaista on seikkailijan elämä”.

Luke Pearson on nuori brittiläinen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija, joka asuu nykyään Nottinghamissa. Suomen sarjakuvaseura julkaisee hänen lapsille ja aikuisille sopivan Hilda ja kivipeikko -kirjansa suomeksi Helsingin sarjakuvafestivaaleille. 

Pearson on parhaiten tunnettu kirjoittamistaan ja kuvittamistaan, kaikenikäisille suunnatuista Hilda-sarjakuvista, joita kustantaja Nobrow Press kuvailee Tove Jansson -tyylisiksi. Tätä sinitukkaisen tytön seikkailuja seuraavaa, mytologiaa ja huumoria yhdistävää sarjaa on tituleerattu jopa moderniksi klassikoksi. Hilda-sarja on sisältänyt julkaisut Hildafolk (2010), Hilda and The Midnight Giant (2012), Hilda and The Bird Parade (2013) ja Hilda and the Black Hound (2014). Lisäksi Pearson on julkaissut sarjakuva-albumin Everything We Miss (2012), jonka tummanpuhuva sanoma on sekä kiehtovan surrealistinen että inhimillinen.

Lisää Luke Pearsonista festivaalisivuilla.