Lasten Runokuu Annantalolla su 23.8.

Tule mukaan runoleikkituokioon, piirrä oma sarjakuva ja suunnista lorukartan avulla! Tapahtuma on suunnattu 0–8-vuotiaille lapsille sekä heidän sisaruksilleen, vanhemmilleen, mummuilleen, vaareilleen, kummeilleen ja muille lapsenmielisille.

Kom med på en rimstund, rita en egen serie och häng med i en ramsorientering! Evenemanget är riktat till barn i åldern 0-8 år samt deras syskon och föräldrar.

Tule kuulama luuletusi. Üritus on mõeldud 0-8 aastastele lastele ning nende õdedele-vendadele ja vanematele.

runokuuOHJELMA

Paikka: Annantalo, Annankatu 30 (Helsingin keskusta)

12 ja 13.15 Asuipa kerran Lapinmaalla… Tule kuuntelemaan satuja poroista, satakielistä, maahisista ja muista Lapin asukkaista. Kirjailijavieras Leena Laulajainen esiintyy Kirjakahvila Haitulassa.

12.30 Lastenorkesteri Tyly Helistin soittaa matkalauluja Juhlasalissa. Tyly Helistin on helsinkiläinen uusia runollisia lastenlauluja tekevä yhtye, jonka sointimaailma yhdistelee eri musiikkityylejä klassisesta räppiin ja rockista reggaen kautta humppaan.

10–15 Tarinoita, turinoita, satuja ja seikkailuja löydät tietenkin Helsingin kaupunginkirjaston lastenkirjastoauto Skidistä! Tule lainaamaan runot ja suosituimmat lastenkirjat koti-iltojen iloksi ja osallistu samalla satutunnille. Satutunnit järjestetään sekä suomen, ruotsin että viron kielellä klo 10.30, 11.15 ja 13.15. Osallistu vaikka jokaiseen!

Järjestäjä: Helsingin kaupunginkirjasto

10.30–14.30 Sarjakuvakeskuksen nonstop-työpajassa inspiroidutaan näyttelystä Hilda ja Agnes – Luke Pearsonin ja Kati Närhen sarjakuvia. Tehdään sarjakuvaa perinteisillä tekniikoilla ja pieniä maisemia askartelemalla. Pajat on tarkoitettu koko perheelle ja niihin voit tulla pistäytymään tai syventymään. Järjestäjä: Sarjakuvakeskus

10.30–14.30 Etsi piilotettuja loruja kartan avulla ja osallistu runo-ongintaan! Kartan saat info-pisteeltä Annantalon ensimmäisessä kerroksessa.

SANATAIDETUOKIOT

10.30–11.15 Tarinatasku -sanataidetuokio vauvaperheille

Sanataidepajassa kurkistetaan Tarinataskuun. Taskusta voi hypähtää runo, laulu tai teatterinukke. Laulamme, loruttelemme ja leikimme yhdessä tarinoiden maailmassa. Lähde yhteiselle runoleikkihetkelle oman pikkuisen kanssa. Ohjattu runoleikki kestää noin 30 minuuttia, jonka jälkeen on aikaa kuulumisten vaihdolle, konttaamiselle ja kävelylle. Sisarukset voivat tulla mukaan! Osallistujat saavat runot leikkeineen omaan käyttöönsä
Ikäryhmä: 0–3-vuotiaat vanhempien seurassa
Enintään 20 lasta. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen ilmoittautumiset@nuorenvoimanliitto.fi.
Ohjaaja: Paula Kannisto
Järjestäjä: Vantaan sanataidekoulu

11.15–12 Babypoesi

Ramsor, rim och ordlekar är inte endast roligt utan även viktigt för barnets språkutveckling! Vi ramsar tillsammans och skapar gemenskap och glädje. Rörelselekar, rytm och fingerlekar hjälper barnen att utveckla motoriken och ger kroppskontakt. Kom med på en spännande resa, längd ca 30 min!
Max deltagarantal 20 barn. Frivillig förhandsanmälan till ilmoittautumiset@nuorenvoimanliitto.fi.
0-1 åringar med föräldrar.
Sydkustens ordkonstskola

11.15–12.15 Maami Mustikka -sanataidepaja perheen pienemmille

4–6-vuotiaiden sanataidepajassa tutustutaan Eppu Nuotion kirjoittamaan ja Sanna Pelliccionin kuvittamaan tarinaan Maami Mustikka. Lähde matkaan unenomaisen jännittävälle metsäretkelle. Työpajassa valmistetaan Hyvän yön amuletti sekä amuletin taikasanat. ”Maami on pikkuinen tyttö, joka pääsee isonsiskon ja tämän ystävän kanssa poimimaan mustikoita. Ja vieläpä ihka ensimmäistä kertaa! ”
Enintään 15 lasta vanhempineen. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen ilmoittautumiset@nuorenvoimanliitto.fi.
Ohjaaja: Paula Kannisto
Järjestäjä: Vantaan sanataidekoulu

13.15–14.15 Mielikuvitustutkimusmatka

6–8-vuotiaille suunnattu sanataidetyöpaja, jossa seikkaillaan ympäri maita ja mantuja mielikuvituksen siivillä. Työpajassa mielikuvitustutkimusmatkailijat saavat tilaisuuden löytää ja nimetä uusia mantereita, luoda omia kuningaskuntia ja kansankieliä sekä suunnitella menopelejä, jolla käydään matkaan kohti uusia galakseja.
Enintään 15 lasta vanhempineen. Vapaaehtoinen ennakkoilmoittautuminen osoitteeseen ilmoittautumiset@nuorenvoimanliitto.fi.
Ohjaaja: Jenni Hurmerinta
Järjestäjä: Runokuu

Lasten Runokuun järjestävät Runokuu-festivaali yhteistyössä Helsingin kaupunginkirjaston, Vantaan sanataidekoulun, Sydkustens ordkonstskolan, Sarjakuvakeskuksen ja Annantalon taidekeskuksen kanssa.

Facebook-tapahtuma täällä.