Let’s festival! + Syksyn uudet kirjat

Tekstiin lisättävä kuva 1 Tekstiin lisättävä kuva 2 Tekstiin lisättävä kuva 3

 

UNIA, MUMMOJA JA PALMUJA

 
Suomen sarjakuvaseura julkaisee festivaaleille kolme lastensarjakuvakirjaa. Dreambuddies – New Children’s Comics from the North esittelee pohjoiseurooppalaista lastensarjakuvaa kansainväliselle yleisölle. Anna Fisken Bingo ja muita seikkailuja mummon kanssa esittelee omaperäisen norjalaispiirtäjän tuotantoa. Fiske on vieraana viikonlopun festivaaliohjelmassa ja esiintyy Lasipalatsin aukion pääteltan lavalla pe klo 16:30. Jukkapalmun salaisuus – Pohjoismaisen lastensarjakuvakilpailun 2013 parhaimmistoa esittelee laajan kilpailun voittajatöitä. Aiemmin Kemin sarjakuvapäivillä järjestetyn, tänä vuonna Helsinkiin siirtyneen kilpailun voittaja julkistetaan perjantaina päälavalla klo 14:15. Kaikista julkaisuista on myös näyttelyt festivaaleilla. Annantalo toimii sarjakuvafestivaalien lastenohjelman päätapahtumapaikkana.
 
Helsingin 28. sarjakuvafestivaalit 6.–8.9.13 
 
Sarjakuvamarkkinat, Pienlehtitaivas, tekijöitä, näyttelyitä, keskusteluja, esitelmiä, live-piirustusta, kilpailuja, animaatioita, lastenohjelmaa, klubeja… Lasipalatsin aukio ja muut tapahtumapaikat ympäri kaupungin. Vapaa pääsy. Lisätietoa: http://sarjakuvafestivaalit.fi
 
 
 
Suurin osa tällä hetkellä Pohjoismaissa ilmestyvistä lastensarjakuvista tulee Yhdysvalloista tai Japanista. Vaikka tarve paikallisväriä sisältäville tarinoille on vähitellen tiedostettu, lapsille suunnattuja kotimaisia julkaisuja on vielä varsin vähän. Dreambuddies esittelee nyt Pohjois-Euroopan lastensarjakuvan nykyparhaimmistoa. Esillä tarinoita ja uusia hahmotuttavuuksia niin suomalaisilta, ruotsalaisilta, norjalaisilta kuin virolaisilta tekijöiltä. Julkaisu on saanut tukea Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä.
 
Mukana olevat tekijät: Mari Ahokoivu (Suomi), Anna Fiske (Norja), Annika Giannini (Ruotsi), Aarni Korpela (Suomi), AnnChristine Magnusson (Ruotsi), Reetta Niemensivu (Suomi), Joonas Sildre (Viro) ja Ana Udovic (Ruotsi).
 
Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura
Kieli: englanti. ISBN: 9-789525-972085. Kovakantinen, 152 sivua.
 
 
 
Saavatko isoäiti ja Anna bingon? Löytääkö Anna taas oravan? Mitä Lundgrenin sisarukset ovat virkanneet? Mikä kova tuuli oikeastaan on? Ja miten kävi kun Annan äiti oli kyllästynyt koko jouluun?
 
Lastenkirjailija, sarjakuvantekijä ja kuvittaja Anna Fiske on pohjoismaiden merkittävimpiä lastensarjakuvan tekijöitä. Helsingin sarjakuvafestivaaleilla julkaistaan ensimmäinen Fisken suomeksi käännetty albumi. Bingo ja muita seikkailuja mummon kanssa kertoo Anna-tytöstä ja hänen hieman erikoisesta mummostaan Reetasta. Julkaisu on saanut tukea Suomalais-norjalaiselta kulttuurirahastolta.
 
Kustantaja: Sarjakuvakeskuksen julkaisuja
Kieli: suomi. ISBN: 978-952-5972-09-2. Pehmeäkantinen, 66 sivua.
 
 
 
Mikä on jukkapalmun salaisuus? Minne äiti katosi ja mihin tipu on oikein matkalla? Voiko kettu opettaa pöllön lentämään? Kilpailu on jatkoa aiemmin Kemissä järjestetylle pohjoismaiselle kilpailulle, ja nyt mukana on myös tekijöitä Baltian maista.
 
Mukana olevat taiteilijat: Mari Ahokoivu, Jutta Kivilompolo, Verna Kuutti, Reetta Laitinen, Jonna Markkula, Maarika Martins, Akvilé Miseviciute, Elina Ovaskainen, Katri Sipiläinen, Luka Va, Anna Åhlén.
 
Kustantaja: Suomen sarjakuvaseura
Kieli: suomi. ISBN: 978-952-5972-11-5. Pehmeäkantinen,150 sivua.