Julkaisusarjan uutuus: Martin Ernstsenin Erakko

ernstsen erakko kansi

Nuori poika saapuu kylään eristyksissä asuvan isoäitinsä luokse. Aluksi tylsältä vaikuttava lomareissu Pohjois-Norjan syrjäseudulla muuttuu mielenkiintoiseksi kun lapsen mielikuvitus pääsee vähitellen valloilleen. Laskuvedestä napatuista erakkoravuista kehkeytyy ämpärigladiaattoreita ja ladosta löytyneistä E.T.-figuureista uusia kavereita ja omia vahtiufoja. Lisäjoukoille tuleekin tarvetta, kun lahdelmasta kömpii jotain uhkaavaa ja suurta kohti isoäidin mökkiä.

Norjalainen Martin Ernstsen (s. 1982) on valmistunut taiteiden maisteriksi Tukholman Konstfackista. Vuonna 2008 Ernstsenin teos Ugler (2007, Jippi Forlag) oli ehdolla vuoden parhaaksi norjalaiseksi albumiksi SPROING-sarjakuvakilpailussa. Lisäksi Ernstsenin töitä on julkaistu useissa kansainvälisissä sarjakuvalehdissä ja -antologioissa kuten Angstissa, Kutissa ja Canicolassa. Erakko (alk. Eremitt) on Ernstsenin seitsemäs albumi.

Suomen sarjakuvaseura julkaisee Erakon suomalaisen ensipainoksen Helsingin sarjakuvafestivaaleilla 7.–9.9. Ernstsen on yksi festivaalien kutsuvieraista ja pitää kirjajulkaisunsa yhteydessä myös näyttelyn Sarjakuvakeskuksen galleriassa (Hämeentie 150).

Erakko on saatavilla Sarjakuvakeskuksella, verkkokaupassamme sekä sarjakuvafestivaalien pop-up-toimistossa Galleria Art Kaarisillassa (Sanomatalo, Elielinaukio 2).

Lue lisää blogista!

martinernstsen.com
sarjakuvafestivaalit.fi