Sarjakuvakeskuksen kesäleirit

Kesäkuussa järjestettiin neljä erilaista leiriä

Sarjakuvakeskuksen leireillä lapset pääsevät viettämään ihanan kesäviikon mielikuvituksen, luovuuden ja leikin äärellä. Leireillä ideoidaan ja piirretään omia hahmoja ja maailmoja sekä harjoitellaan tarinankerrontaa. Viikon mittaisia päiväleirejä järjestetään koko kesäkuun ajan.

Leireillä käytetään sarjakuvakeskuksen laadukkaita työvälineitä ja materiaaleja, myös omia välineitä voi ottaa halutessaan mukaan.

Tutustu järjestettyihin leireihin alta! Vuoden 2024 leirit julkaistaan alkukeväästä 2023.

Kuvitus: Ninke Naujoks

Kesällä 2023 järjestetyt leirit

Lasten sarjakuvaleiri

Milloin: ma 5.6.–pe 9.6. klo 10–15
Missä: Sarjakuvakeskus, Laivalahden puistotie 7, Helsinki
Ikäsuositus: 7–12

Leirillä lapset pääsevät tutustumaan kokeilemisen kautta sarjakuvan maailmaan. Leiripäivät koostuvat sarjakuvan piirtämisestä, hahmojen suunnittelusta, tarinoiden luomisesta, sarjakuviin tutustumisesta, leikeistä ja kaikesta leirille sopivasta kivasta toiminnasta. Kaikki leirillä käytetyt materiaalit löytyvät sarjakuvakeskukselta.

Lasten sarjakuva- ja animaatioleiri [TÄYNNÄ]

Milloin: ma 12.6.–pe 16.6. klo 10–15
Missä: Sarjakuvakeskus, Laivalahden puistotie 7, Helsinki
Ikäsuositus: 7–12

Leirillä lapset pääsevät tutustumaan sarjakuvan ja animaation maailmaan kokeillen ja tehden. Leiripäivät koostuvat sarjakuvan piirtämisestä, animaation tekemisestä, hahmojen suunnittelusta, tarinoiden luomisesta, sarjakuviin ja animointiin tutustumisesta, leikeistä ja kaikesta leirille sopivasta kivasta toiminnasta. Kaikki leirillä käytetyt materiaalit löytyvät sarjakuvakeskukselta.

Mangaleiri

Milloin: ma 19.6.–pe 23.6. klo 10–15
Missä: Sarjakuvakeskus, Laivalahden puistotie 7, Helsinki
Ikäsuositus: 7–12

Leirillä kehitetään omia hahmoja sekä suunnitellaan ja piirretään oma sarjakuvatarina. Lisäksi kurssilla tutustutaan mangaan taiteenalana. Kurssi soveltuu sekä aloittelijoille että mangaa jo pidempään harrastaneille. Kurssilla työskennellään Sarjakuvakeskuksen materiaaleilla ja tutustutaan erilaisiin mangan työvälineisiin. Leirillä saa käyttää myös omia välineitä.

Sarjakuvaleiri POC-lapsille

Aikataulu: ma 26.6.–pe 30.6. klo 10–15
Missä: Sarjakuvakeskus, Laivalahden puistotie 7, Helsinki
Ikäsuositus: 7–12

POC-lapsille (People Of Color) suunnatulla leirillä luetaan sarjakuvia ja piirretään hahmoja sekä tarinoita osallistujien kiinnostuksen kohteisiin pohjaten. Teemme myös yhteisen lehden, jonka jokainen saa kotiin muistoksi.

Sarjakuva on loistava tarinankerronnan ja itseilmaisun taidemuoto. Suomen sarjakuvakentällä on toistaiseksi vähän POC-ryhmään (People Of Color) kuuluvia tekijöitä ja tarinoita. Representaation merkitys on merkittävä niin nuoren ja lapsen oman kehityksen kannalta kuin yhteiskunnallisellakin tasolla.

Leiri järjestetään osana Sarjakuvakeskuksen POC-hanketta, jota tukee Taiteen edistämiskeskus.

Ilmoittautuminen

Osallistuminen on ilmaista ja sitovaa. Ilmoittautuminen tehdään sähköpostitse osoitteeseen opetus@sarjakuvakeskus.fi
Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä osallistujan nimen, huoltajan nimen, puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Tervetuloa mukaan viettämään kesää sarjakuvan parissa!

Jäikö kysyttävää? Laita meille viestiä osoitteeseen:
opetus@sarjakuvakeskus.fi